FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: sobr
ZAGREB, 28. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor zatražila je od Hrvatskih autocesta (HAC) poništenje natječaja za zapošljavanje na naplatnoj postaji u Vrgorcu, zbog polemika u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje, priopćeno je danas iz vladinog Ureda za odnose s javnošću. Mediji su početkom kolovoza pisali da prilikom zapošljavanja deset blagajnika na naplatnoj postaji na novoj dionici autoceste Zagreb-Dubrovnik uprava HAC-a nije poštovala izbor stručnog povjerenstva koje je sastavilo listu kandidata, među kojima je bilo i nekoliko hrvatskih branitelja, već su zaposlene osobe s političkim vezama. Premijerka je potom 9. kolovoza zatražila izvješće o natječaju i zapošljavanju, a sada i poništenje natječaja. Prema dokumentaciji kojom raspolažu mediji, povjerenstvo za zapošljavanje sastavilo je rang listu kandidata na kojoj su prvih deset mjesta zauzeli hrvatski vojni invalidi, branitelji ili djeca poginulih branitelja. No, posao su navodno dobili kandidati koji su na listi bili od 15. do 76. mjesta, a jedna je osoba zaposlena iako se uopće nije javila na natječaj. U HAC-u su medijima tada odgovorili da su na naplatnoj postaji Vrgorac na radno mjesto blagajnika zaposlili deset novih radnika temeljem jedne jedinstvene odluke o izboru kandidata te da svi zaposleni radnici, među kojima ih pet ima status branitelja, zadovoljavaju uvjete.

RIJEKA - Četrnaestogodišnji dječak iz Njemačke, nestao danas u moru ispred Malinske, pronađen je oko 16,40 sati u moru živ i bez vidljivih ozljeda, doznaje se iz Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru. Dječaka je pronašao slovenski državljanin ploveći na gumenom čamcu te ga predao plovilu Lučke kapetanije koje ga je dovezlo do Malinske. Tu će se utvrditi sve okolnosti dječakova nestanka. Njegov otac je prijavio nestanak tek dva sata nakon što je dječak otplivao od obale prema otvorenom moru. Dječak je nestao na udaljenosti od 400 do 500 metara od obale pa su za njim tragala plovila Lučke kapetanije i Pomorske policije. U Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru kažu i da smanjenim intenzitetom nastavljaju s traganjem za Andrejem Kvesićem iz Dobrinja koji je nestao nakon sudara glisera i drvene brodice 25. kolovoza kasno navečer kod uvale Preluk između Rijeke i Opatije. Na drvenoj brodici su, uz Kvesića, bila još trojica mladića, od kojih je jedan teško ozlijeđen. Okolnosti ove nesreće se još utvrđuju, a Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je izvijestilo da je utvrđeno da je drvena brodica u trenutku sudara bila neosvijetljena.

ZAGREB - Tijekom akcije pojačanog nadzora pomorskog prometa plovilo Lučke kapetanije Pula spasilo je danas četvero Talijana na 12 metarskoj jahti kod Vrsara koja je ostala plutati na moru zbog kvara na motoru. Jahta je otegljena u luku Vrsar. U pojačanom nadzoru pomorskog prometa u pulskom akvatoriju tri plovila kapetanije su zbog pomorskih prekršaja naplatila oko 15.000 kuna kazni. Izdana su 3 prekršajna naloga zbog glisiranja u luci, te jedan vlasniku brodice zbog isteka uvjerenja o redovitom pregledu plovila.

Akcija je trajala do popodnevnih sati zbog jake bure koja puše na sjevernom Jadranu, pa je i pomorski promet u pulskom akvatoriju zabilježen u značajno smanjenom intenzitetu.

PULA - I posljednjeg kolovoškog vikenda na tri granična prijelaza u Istri - Plovanija, Kaštel i Požane u Hrvatsku je ušlo više turista nego što ih je otišlo, doznaje se u istarskoj policiji. Od petka do nedjelje u 12 sati preko istarskih graničnih prijelaza iz Hrvatske je izašlo 114.665 stranih turista, dok ih je istovremeno ušlo 122.615. Najveći broj gostiju izašao je i ušao iz Istre u subotu. U Operativno komunikacijskom centru istarske policije kažu da danas nije bilo većih gužvi na prometnicama i graničnim prijelazima.

ZAGREB/VARAŽDIN - Koncertom benda Asian Dub Foundation na MTV pozornici kod Starog grada večeras će završiti 13. Špancirfest u Varaždinu. Festival dobrih emocija počeo je 19. kolovoza, a u deset dana trajanja šetačima u Varaždinu ponudio je ukupno više od 260 programa: koncerata, predstava za djecu i odrasle, uličnih programa i kreativnih radionica te brojne druge sadržaje za sve uzraste i različite ukuse. U njima su uživale tisuće posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva. Osim benda Asian Dub Foundation, večeras će koncerte u sklopu Špancirfesta održati bendovi Condor Sky i Superhiks na pozornici kod Starog grada, Neno Belan & Fiumens na Korzu te Shantel & Bucovina Club na Stančićevom trgu. U proteklih su devet dana na festivalu već nastupili brojni glazbenici iz Hrvatske i inozemstva, među kojima i Urban & 4, Jinx, TBF, Let3, Majke, Darko Rundek i Cargo Trio, Vlatko Stefanovski Trio, S.A.R.S., Električni orgazam te Morcheeba. U sklopu manifestacije, svake su se večeri održavali i partiji s klupskom glazbom kod sportske dvorane uz rijeku Dravu. Sinoć je nastupila popularna DJ-ica iz Mađarske Niki Belucci, a večeras će biti održan World Dub Club Balkanica party. Osim u koncertnim i kazališnim programima, programima uličnih zabavljača, kreativnim radionicama, Vindilandu i kinu pod zvijezdama te Paletafestu, šetači još samo večeras mogu uživati u bogatoj ponudi oko 140 izlagača koji su neizostavan dio Špancirfesta te u gastronomskoj ponudi ugostitelja i u brojnim popratnim sadržajima.

VUKOVAR - Najbolji dugometražni film na 5. Vukovar film festivalu je hrvatski igrani film "Kotlovina", redatelja Tomislava Radića, a taj je film osvojio i prvu nagradu publike. "'Kotlovina' je film hrvatske proizvodnje i svjetske kvalitete, duhovita i slojevita studija naših karaktera i mentaliteta. Film Tomislava Radića osvaja konceptom, redateljskom izvedbom i briljantnim glumačkim ostvarenjima", stoji u obrazloženju žirija u kojemu su bili književnica Vedrana Rudan, filmski kritičar Dean Šoša te scenarist i redatelj Ognjen Sviličić. U kategoriji kratkometražnih filmova prvonagrađeni jer rumunjsko-njemački film "Tiha rijeka", redateljice Ance Mirune Lazarescu, dok je nagradu za najbolji dokumentarni film osvojio češko-slovački film "Gradonačelnik protiv bijele smrti", redateljice Erike Hnikove. Ovogodišnji Vukovar film festival trajao je od 24. do 28. kolovoza, a na njemu je prikazano 38 filmova od kojih je 26 bilo u službenoj festivalskoj konkurenciji. Proteklih dana u okviru festivala održana je i Dunavska scenaristička radionica pod vodstvom dramaturginje i scenaristice Irene Krčelić, Festivalska radionice u sklopu koje su mladi snimali dokumentarac o pet festivalskih dana, kao i TV sajam uz sudjelovanje televizijskih ekipa iz zemalja regije. Vukovar film festival završava večeras dodjelom nagrada i završnim projekcijama filmova i to kratkog hrvatskog filma "Neanderthal story" Ivana Salaja, mađarskog igranog filma "Stvar je u detaljima", redatelja Zsombora Dyga te američkog filma "Jedan dan", redateljice Lone Scherfig sa Anne Hathaway u naslovnoj ulozi. Ovaj potonji film danas se premijerno izvodi i u Londonu i Parizu.

ZAGREB/ZADAR - Kod Galovca kraj Zadra danas su gotovo na istom mjestu izbila četiri požara koji su ugašeni. Prvi požar je izbio ujutro, a posljednji na području obilježenom velikim brojem tabli s upozorenjem od opasnosti od eksplozivnih sredstava, tzv. zvončića, oko 17 sati. Vatrogasci sumnjaju da su požari podmetnuti pa su o svemu obavijestili policiju. U požaru je izgorjelo je oko dva hektara hrastove šume. Na požarištu su ostali dežurati zadarski vatrogasci.

(Hina) xpp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙