FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović odobrio angažman HV za pomoć Podgoraču

Autor: nhec
PODGORAČ, 28. kolovoza 2011. (Hina) - Na molbe za pomoć u opskrbi pitkom vodom zbog velike suše koje je uputio načelnik Općine Podgorač Goran Đanić, reagirao je predsjednik Republike Ivo Josipović odobrivši uključivanje Hrvatske vojske, pa će danas s pet cisterni pitka voda biti dopremljena i građani je više neće morati plaćati.

Uslijed velike suše i visokih temperatura presušili su bunari na području te općine, u kojoj od devet naselja vodovod imaju samo dva.

"Pomoć smo tražili na svim mogućim adresama, od vlade do resornih ministarstava. Na molbu je reagirao predsjednik Ivo Josipović koji je zbog alarmantne situacije s pitkom vodom u našoj općini odobrio uključivanje Hrvatske vojske. Dojave o potrebama u Općini primamo do 16 sati i vjerujemo da će ta pomoć uvelike olakšati našu tešku situaciju", rekao je načelnik Đanić.

Iz Ministarstva obrane je potvrđeno da je na zahtjev općine Podgorač, ministar obrane Davor Božinović uputio danas četiri cisterne za vodu i desetak pripadnika Oružanih snaga RH koji će prevoziti vodu za presušene bunare na području te općine u zapadnom dijelu Osječko - baranjske županije. Cisterne Zapovjedništva za potporu (ZzP) i Hrvatske kopnene vojske (HKoV) danas su započele s radom, a tijekom sutrašnjeg dana, očekuje se kako će na područje općine Podgorač doći i peta cisterna Oružanih snaga RH, a ukaže li se potreba i više. Pripadnici OSRH ostat će na terenu sukladno potrebama, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

(Hina) xnhec/pp/xdm ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙