FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 19. kolovoza

Autor: mkov
ZAGREB, 19. kolovoza 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 19. kolovoza.

(*) METKOVIĆ - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorit će građevinske radove na novoj zgradi Općinskog suda u Metkoviću (11.45 sati, Andrije Hebranga 9). Potom će predsjednica Vlade obilježiti početak radova na izgradnji sustava obrane od poplava grada Metkovića na desnoj obali rijeke Neretve (12.30 sati, Put vida) Hrvatske vode organiziraju svečanost u povodu početka radova na izgradnji objekata obrane od poplava grada Metkovića na desnoj obali Neretve. Projekt koji obuhvaća izgradnju obrambenih nasipa, dovodnoga kanala i crpne stanice s regulacijskim ustavama vrijedan je oko 28,5 milijuna kuna. Radovi bi trebali završiti do listopada 2014.

VIROVITICA - Otkrivanje spomen-obilježja policajcima virovitičko-podravske Policijske uprave poginulima u Domovinskom ratu. U nazočnosti obitelji poginulih policajaca i drugih uzvanika, spomen-obilježje, kako se najavljuje, otkrit će ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko (13,30 sati, Trg bana Josipa Jelačića 19, kod zgrade Policijske uprave).

NOVI VINODOLSKI - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednik upravnog odbora Zaklade "Hrvatska za djecu" Tomislav Ivić posjetit će u 11 sati Dom Crvenoga križa Zagreb - hostel "Villa Rustica" u Novome Vinodolskom u kojemu ljetuju djeca u sklopu projekta Zaklade "Ljetovanja i zimovanja djece". Spomenuti projekt, koji se provodi u organizaciji Zaklade "Hrvatska za djecu", namijenjen je djeci iz višečlanih obitelji, djeci iz obitelji s manjim brojem djece slabijega imovinskog stanja te djeci iz udomiteljskih obitelji i ustanova socijalne skrbi. Ove godine projektom je obuhvaćeno 1900 djece iz svih krajeva Hrvatske (ljetovanje i zimovanje). Ljetovanje se provodi u 11 smjena po osam dana od 18. lipnja do 4. rujna, a obuhvaća 1500 djece u dobi od pet do osamnaest godina te roditelje djece ili osobe koje se skrbe o djeci kojoj je zbog životnoga ili zdravstvenog stanja potrebna roditeljska briga (Novinari i snimatelji trebaju doći od 10,45 sati u Dom Crvenoga križa Zagreb - hostel "Villa Rustica", Senjska 5).

OSIJEK - Predsjednik HSP-a Daniel Srb govorit će na konferenciji za novinare u Osijeku o dogovoru vlade i bankara te o položaju i ulozi Državnog odvjetništva RH u predizbornoj kampanji (11 sati, prostorije HSP-a, Šamačka 9).

ZAGREB - Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) održat će konferenciju za novinare na kojoj će njezin predsjednik Silvano Hrelja govoriti o nužnom odmrzavanju mirovina zbog sve većeg pada životnog standarda umirovljenika te o prijedlozima za rješavanje problema drugoga mirovinskog stupa (11 sati, središnjica Hrvatske stranke umirovljenika, Frankopanska 7).

VARAŽDIN - Počinje 13. Špancirfest koji će trajati do 28. kolovoza te ponuditi oko 250 programa - koncerata, predstava za djecu i odrasle, uličnih programa i kreativnih radionica. Na tri koncertne pozornice u staroj gradskoj jezgri nastupit će glazbenici iz Hrvatske i inozemstva. Osim u koncertima i kazališnim programima te programima uličnih zabavljača, šetači će moći uživati u bogatoj ponudi oko 140 izlagača koji su neizostavan dio Špancirfesta te u kulinarskoj ponudi ugostitelja i popratnim sadržajima. Prvi put organiziran je i Festivalski kamp pokraj sportske dvorane uz rijeku Dravu, gdje će biti smještena i Mobilisis party pozornica na kojoj će svake večeri nastupati izvođači klupske glazbe.

SPLIT - Otvaranje Dana Dioklecijana, tradicionalne kostimirane glazbeno-zabavne priredbe kojom se podsjeća na vladavinu Dioklecijana u čije je doba prije 1700 godina izgrađena njegova palača u Splitu. Tijekom četvorodnevne manifestacije, kako je najavljeno, Split će zaživjeti starim sjajem u bogatom programu. Carska povorka kreće u 20,30 sati s Rive, ispred Dioklecijanovih podruma, Marmontovom i Ulicom kralja Tomislava do Zlatnih vrata, odakle će pješke doći do Peristila, gdje će se održati zabavni program. Svečano otvorenje bit će u 21 sat na Peristilu.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Marko Curać

popodne - Mate Kovačević

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je najava stigla nakon emitiranja prve najave događaja.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙