FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: pomoću kartica domogli se tri milijuna kuna

Autor: zjur
SPLIT, 23. kolovoza 2011. (Hina) - Trojicu muškaraca, iz Zagreba, Splita i Slavonskog Broda inspektori Odjela organiziranog kriminaliteta kazneno su prijavili zbog materijalne štete od preko tri milijuna kuna, doznaje se danas u PU splitsko-dalmatinskoj.

Kako je rečeno u policiji, osim splitskih policajaca na slučaju su radile i njihove kolege iz PU zadarske, ali i drugih policijskih uprava, pa su tako uhitili M.M. (32) iz Zagreba, R.M. (38) iz Splita i P.K. (37) iz Slavonskog Broda.

Osnovano se sumnja, stoji u kaznenoj prijavi, da je 32-godišnjak iz Zagreba početkom 2009. godine u Velikoj Britaniji ishodovao osam American ekspres kreditnih kartica i to na različita imena priloživši lažnu dokumentaciju o identitetu, zaposlenju i tekućem računu.

Nakon što su Zagrepčaninu izdane kartice donio ih je u Hrvatsku, te su sva trojica tim karticama plaćali kupljenu robu širom zemlje pri čemu je pričinjena materijalna šteta od 3.087.000,00 kuna. Samvo na području PU splitsko-dalmatinske su izvršili 1468 transakcija na 167 prodajnih mjesta pričinivši štetu od 922.308,00 kuna.

(Hina) xzjur ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙