FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka pozvala braniteljske zadruge da još više zapošljavaju branitelje

Autor: pgas
KNIN, 4. kolovoza 2011. (Hina) - Na današnjem sastanku predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor s predstavnicima braniteljskih zadruga u Kninu čulo se kako u Hrvatskoj danas ima više od 500 braniteljskih zadruga, a premijerka je pozvala zadruge da se angažiraju i više u zapošljavaju hrvatskih branitelje.

Kako je rekla, želja joj je da se u radu zadruga "stalno širi prostor za novo zapošljavanje hrvatskih branitelja".

Iznijela je podatak da je u dosadašnjim vladinim projektima zaposleno 15.500 branitelja.

"Vi ste moralna vertikala hrvatskog društva jer bez vaše hrabrosti ne bi bilo slobodne Hrvatske niti bi Hrvatska imala perspektivu ulaska u Europsku uniju 1. srpnja 2013. godine, niti bi hrvatski jezik bio 24. jezik u Europskoj uniji", istaknula je premijerka Kosor na sastanku s predstavnicima braniteljskih zadruga u povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Podsjetivši da se kao ministrica branitelja i osobno zauzimala za uspostavu braniteljskih zadruga, predsjednica vlade je rekla: "Jednom ministrica branitelja, uvijek ministrica branitelja", što su nazočni popratili pljeskom.

Također je opovrgnula tvrdnje da su branitelji privilegirani. "Znam da katkad čujete riječi koje vas ne vesele, a one su manje-više vezane za politikanski pristup onome što hrvatski branitelji jesu. Vrlo često čujemo da branitelji ovise o nekim povlasticama ili da nešto traže od države, a ja bih rekla da ti koji tako govore ne znaju ništa", rekla je premijerka Kosor i dodala kako su branitelji dali sve što su imali za Hrvatsku – mnogi svoje zdravlje, a mnogi i život.

U Kninu su na 70-ak štandova braniteljske zadruge iz svih krajeva Hrvatske predstavile svoje proizvode.

Premijerka Kosor rekla je predstavnicima braniteljskih zadruga da su tom prezenentacijom oni pridonijeli da se u Kninu u povodu dana ponosa i slave govori i o hrvatskome gospodarstvu.

Predstavnci braniteljskih zadruga, kojih je u Hrvatskoj trenutačno više od 500, zahvalili su premijerki Kosor na njezinu zauzimanju za braniteljsko zadrugarstvo.

Također su joj darovali suvenire koji se proizvode u braniteljskim zadrugama, a među njima i kapu koju su joj stavili na glavu.

Ministar branitelja Tomislav Ivić rekao je kako je danas Fond za zaštitu okoliša raspisao natječaj za ekološku proizvodnju te je pozvao predstavnike braniteljskih zadruga da pogledaju taj natječaj i vide svoje mogućnosti.

Na sastanku s predstavnicima braniteljskih zadruga bili su i ministri Đuro Popijač, Petar Čobanković, Božidar Kalmeta, Branko Bačić i Ivan Domagoj Milošević.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙