FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica Kosova pozdravlja sporazum

Autor: mtau
PRIŠTINA, 6. kolovoza 2011. (Hina) - Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga pozdravila je u subotu sporazum postignut s KFOR-om o rješavanju krize na sjeveru Kosova.

Sporazum je "dobra vijest", rekla je Jahjaga u priopćenju. On otvara put povratku Prištine i Beograda na pregovarački stol, dodala je.

KFOR je u petak postigao dogovor s predstavnicima srbijanske vlade kao i predstavnicima kosovske vlade o rješavanju krize na sjeveru Kosova.

Međutim, Srbi na tom području i dalje odbijaju ukloniti barikade s prometnica i kažu da će se o tome odlučiti u utorak, nakon zajedničke sjednice predstavnika općina sa sjevera Kosova s većinskim srpskim stanovništvom, na kojoj će se razmotriti aktualno sigurnosno stanje.

Napetosti na sjeveru Kosova izbile su prije dva tjedna pošto su kosovske vlasti pokušale zauzeti ta dva granična prijelaza na sjeveru Kosova kako bi i u tom dijelu zemlje uspostavile vladavinu prava i nametnule embargo na uvoz robe iz Srbije. U sukobima koji su uslijedili ubijen je jedan kosovski policajac.

(Hina) xbb ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙