FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na jesen počinje "Zvjezdani ciklus" Zagrebačke filharmonije

Autor: mbur
Koncert poznatog karipskog jazz pijanista Michela Camila otvorit će 14. listopada "Zvjezdani ciklus" Zagrebačke filharmonije, na kojemu će nastupiti operne, klasične, jazz, pop, latino i crossover zvijezde.

ZAGREB, 1. kolovoza 2011. (Hina) -

Koncert poznatog karipskog jazz pijanista Michela Camila otvorit će 14. listopada "Zvjezdani ciklus" Zagrebačke filharmonije, na kojemu će nastupiti operne, klasične, jazz, pop, latino i crossover zvijezde.

U "Zvjezdanom ciklusu" održat će se šest koncerata, a među zvijezdama koje najavljuje Zagrebačka filharmonija, su američka operna diva Denyce Graves, svjetska crossover zvijezda Maksim Mrvica, latino glazbenik Ricardo Luque, gitarist i Stingov učitelj lutnje Edin Karamazov i hrvatska pop zvijezda Nina Badrić.

Ovim novim ekskluzivnim ciklusom, koji Zagrebačka filharmonija organizira u koprodukciji s G.A.D.PRODUKCIJOM iz Zagreba, Zagrebačka filharmonija nastavlja pratiti svjetske glazbene trendove poput koncerata Londonskog simfonijskog orkestra ili Stinga čije smo "simfonizirane" hitove na turneji Symphonicity imali priliku čuti i u Zagrebu.

Ciklus se nastavlja gostovanjem slavne američke dive Denyce Graves u prosincu, "žene godine" u izboru američkog magazina Glamour, koja će uz Zagrebačke filharmoničare i maestra Ivu Lipanovića, izvoditi najljepše songove iz kajdanke slavnog jazzera Colea Portera.

U veljači nastupa pijanist Maksim Mrvica, a "100 posto fiesta" najavljena je samo mjesec dana kasnije, u ožujku, na koncertu Salsa filarmonica Ricarda Luquea i kubanske "la dame del son" Jacqueline Castellanos.

Briljantni gitarist i Stingov učitelj lutnje Edin Karamazov predstavit će u travnju najveće uspješnice The Beatlesa u virtuoznim aranžmanima kubanskog skladatelja Lea Brouwera (koji će i ravnati izvedbom), a veliki finale sezone bit će u svibnju na koncertu Nine Badrić.

(Hina) xpp/xmb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙