FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U frontalnom sudaru vlakova u Indiji poginula jedna osoba

Autor: mtro
NEW DELHI, 31. srpnja 2011. (Hina/AFP) - U frontalnom sudaru dvaju putničkih vlakova na istoku Indije u nedjelju je najmanje jedna osoba poginula, a brojni putnici još su zarobljeni u vagonima, objavila je indijska agencija Press Trust of India (PTI).

Lokomotiva brzog vlaka na liniji Guwathati-Bangalore iskliznula je s tračnica nakon udara u lokalni vlak iz okruga Malade, nekih 350 km sjeverno od Calcutte, prenosi PTI.

Obje su se lokomotive zapalile, a nekoliko vagona palo je u susjedno rižino polje, rekao je mjesni dužnosnik. Izvijestio je da je jedna osoba poginula, a desetak je hospitalizirano. Neki su vagoni iskrivljeni i u njima su blokirani putnici.

Sudar u nedjelju dogodio se tri tjedna nakon iskliznuća vlaka s tračnica između Calcutte i Bangalorea u državi Uttar Pradesh pri čemu je poginulo 63 ljudi.

S 1,4 milijuna zaposlenih, indijske željeznice najveći su poslodavac u toj azijskoj zemlji u kojoj svakog dana prometuje 11. 000 vlakova. Indijski željeznički sustav vapi za ulaganjem kako bi se poboljšala sigurnost i uklonile opasne dionice.

(Hina) xtm yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙