FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Novo razdoblje" u odnosima Indije i Pakistana

Autor: vkla
NEW DELHI, 27. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Indija i Pakistan u srijedu su najavile novo razdoblje u odnosima dviju zemalja, nuklearnih suparnika, i složili se da će se boriti protiv ekstremizma i poticati trgovinu i putovanja, što je korak naprijed u smanjivanju napetosti u najopasnijoj regiji svijeta.

Izjave indijskog ministra vanjskih poslova S.M. Krishne i pakistanske ministrice vanjskih poslova Hine Rabbani Khar su bile neočekivano pozitivne i mogle bi signalizirati napredak u jačanju regionalne stabilnosti.

"Ovo je uistinu novo razdoblje bilateralne suradnje između dviju zemalja. To je naša želja i, nakon što sam razgovarala s vama gospodine ministre, vjerujem da je želja obiju naših vlada da to razdoblje ostane proces koji se neće prekinuti", rekla je ministrica Khar.

Krishna je kazao kako je siguran da dvije zemlje mogu postići "prijateljske i kooperativne" odnose.

Najvažnije što je proizašlo iz današnjih pregovora, tvrde analitičari, jest dogovor dviju strana da što tješnje surađuje u borbi protiv ekstremizma.

Indija i Pakistan su u veljači obnovili mirovni proces prekinut nakon terorističkog napada 2008. u Mumbaju u kojem je poginulo 166 ljudi. Taj su napad izvršili militanti iz Pakistana.

(Hina) xvk ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙