FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton pozvala Indiju da brže otvara svoja tržišta

Autor: kgab
NEW DELHI, 19. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Indiju da brže otvara tržišta i riješi pitanja o civilnom nukleearnom sporazumu za kojega se američke tvrtke nadaju da bi mogao donijeti milijarde dolara novih poslova.

Clinton je otvorila američko-indijske razgovore na visokoj razini s pristojnim, ali snažnim zahtjevom upućenom New Delhiju da se pokrene glede ključnih gospodarskih pitanja dok obje strane žele pojačati odnose koji su ddosad puno više obećavali nego što su donijeli.

"Ulozi su visoki. Važno je da ovaj dijalog dovede do konkretnih i koordiniranih koraka koje će poduzeti naše vlade kako bi proizvele stvarne rezultate", rekla je Clinton u svom uvodnom izlaganju.

Clinton je stigla u ponedjeljak u trodnevni posjet Indiji gdje će s tamošnjim dužnosnicima prvenstveno razgovarati o gospodarskoj suradnji i sigurnosti u regiji, dobrano uzdrmanoj nakon najnovijeg trostrukog bombaškog napada u Mumbaju u kojem je poginulo 19 ljudi.

Clinton se u utorak sastaje s premijerom Manmohanom Singhom, a dan kasnije posjetit će Šenaj, nekadašnji Madras, jedan od brojnih gradova otvorenih za strana ulaganja.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙