FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arička unija organizira konferenciju o Somaliji

Autor: rtom
ADIS ABEBA, 31. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Afrička unija (AU) organizirat će 9. kolovoza u Adis Abebi konferenciju za pomoć žrtvama najteže suše koja je pogodila Somaliju, objavio je u nedjelju potpredsjednik te organizacije Erastus Mwencha.

Konferencija bi trebala okupiti šefove afričkih država, regionalne ekonomske blokove i druge međunarodne partnere, objavila je AU.

"Pozivam afrički kontinent, od sjevera do juga, da ozbiljno razmisli na koji način može pomoći ublažiti patnje", kazao je Mwencha u priopćenju objavljenom pošto je obišao Mogadiš, glavni grad Somalije.

Prema procjeni Ujedinjenih naroda najteža suša u zadnjih nekoliko desetljeća pogađa 12 milijuna ljudi Roga Afrike, no najteže je u Somaliji gdje unutarnji oružani sukob otežava dostavu humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu.

Bježeći od gladi i sukoba stanovništvo se slijeva u prenapučene izbjegličke logore u susjednim zemljama Etiopiji i Keniji.

UN je proglasio glad za dvije pokrajine na jugu Somalije koje su pod nadzorom islamističkih pobunjenika al-Šebab. UN-ova agencija za djecu (UNICEF) procjenjuje da 1,25 milijuna djece na jugu Somalije hitno treba pomoć.

(Hina) xrt yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙