FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski dokumentarni projekt osvojio nagrade u Sarajevu

Autor: agrb
ZAGREB, 28. srpnja 2011. (Hina) - Dokumentarni projekt redateljice Dane Budisavljević "Family Meals" osvojio je obje nagrade na radionici namijenjenoj dokumentarnim projektima u fazi postprodukcije "Docu Rough Cut Boutique", koja je održana u okviru 17. Sarajevo Film Festivala, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Film je osvojio "Geneva Cash Award" za najbolji projekt koji se bavi pitanjima ljudskih prava te nagradu CineLinka kojom stječe pravo na sudjelovanje u programu Work in Progress, također u sklopu Sarajevo Film Festivala.

"Family Meals" je dokumentarni film koji kroz ritual obiteljskih objeda šarmantne i pomalo ekscentrične obitelji redateljice Dane Budisavljević, iskreno, ali s nježnošću i humorom govori o potrebi za prihvaćanjem među najbližima, stoji u obavijesti HAVC-a.

Film nastaje u produkciji zagrebačkog "Hulahopa" i francuske producentske kuće "Treize au Sud". Osim Dane Budisavljević, na radionici je sudjelovao i montažer Marko Ferković.

Iznos novčane nagrade, 1500 eura, osiguravaju International Film Festival i ženevski Forum za ljudska prava (FIFHD), dok će kao pobjednički projekt programa Work in Progress film dobiti postprodukcijske usluge u iznosu do 80 tisuća eura, koje pruža berlinski "Post Republic" i 20 tisuća eura, koje pruža slovenski "RestArt".

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival održava se od 22. do 30. srpnja, a u konkurenciji u kategoriji igranog filma sudjeluje i hrvatski film "Fleke" Alda Tardozzija.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙