FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Glasu Istre" - nagrada "Marijan Rotar" na Festivalu igranog filma

Autor: dspo
PULA, 20. srpnja 2011.(Hina) - Istarski dnevnik "Glas Istre" dobitnik je ovogodišnje nagrade "Marijan Rotar" koja je danas u sklopu ovogodišnjeg 58. festivala igranog filma u Puli uručena u Festivalskom centru.

Nagrada se inače dodjeljuje pojedincima i ustanovama koji su podjednako svojim idejama i djelima spojili Pulu i film.

"Prva filmska smotra održana je u Areni 1953., a od tada do danas novinari, urednici, publicisti i kritičari te fotografi 'Glasa Istre' kvalitetno izvješćuju čitatelje o događanjima na festivalu i oko njega. Upravo je to jedan od ključnih razloga zbog kojeg je festival ovogodišnju nagradu "Marijan Rotar" dodijelilo najnakladnijem istarskom dnevniku", navodi se u obraloženju odluke.

Nagrada "Marijan Rotar", nazvana po osnivaču i idejnom začetniku pulske filmske smotre, dodjeljuje se osmu godinu zaredom, a prošle je godine dodijeljena gledateljima koji vjerno prate filmove na festivalu.

Inače, gledatelji će večeras u Areni moći pogledati dva filma iz glavne sekcije nacionalnog programa: ljubavno-obiteljsku dramu "Kotlovina" Tomislava Radića i erotsko-humornu dramu "7 seX 7" redateljice Irene Škorić.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙