FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečano otvoren 14. Motovun film festival

Autor: dspo
M0T0VUN, 25. srpnja 2011.(Hina) - Na prepunom motovunskom trgu večeras je svečano otvoreno ovogodišnji, 14. Motovun film festival tijekom kojeg će do petka biti prikazano više od 90 filmova u osam programskih cjelina, od čega 28 filmova iz svijeta i jugoistočne Europe u glavnom programu.

Čast da otvore festival pripalo je odvjetnicima Antu Nobilu i Čedu Prodanoviću koji su istaknuli kako se ovo okupljanje održava radi "javnog izražavanja političkih, socijalnih, nacionalnih i nadasve filmskih uvjerenja i ciljeva".

"S obzirom na to da se ovaj skup održava na većoj udaljenosti od sto metara od sjedišta Vlade i Parlamenta, stekli su se uvjeti da se festival održi", poručio je u šali odvjetnik Nobilo proglašavajući 14. Motovun film festival otvorenim.

Načelnik općine Motovun Slobodan Vugrinec poželio je svim gostima, kako je rekao, "obilje umjetničkog i filmskog uzbuđenja", ustvrdivši kako je pred njima još jedno nezaboravno filmsko druženje.

Direktor Motovun film festivala Igor Mirković kazao je kako je Motovun, mjereno ljudskim vijekom, "s ovom godinom kročio u tinejdžersko doba" te kako se u proteklih 13 godina promijenilo mnogo toga.

Tijekom festivala filmovi će se moći uobičajeno gledati u četiri motovunska kina - Trg, Barbacan, Bauer i Još manje kino. Ovogodišnja zemlja partner je Irska pa će se u programu Made in Ireland prikazati šesnaest ponajboljih irskih naslova u posljednjih deset godina.

Bit će dodijeljene brojne filmske nagrade pa će tako međunarodni žiri najboljem filmu u glavnom programu festivala dodijeliti Propeler Motovuna, redatelju najboljeg filma s područja bivše Jugoslavije nagradu Bauer. Birat će se i najbolji kratki film, udruženje filmskih kritičara dodijelit će svoju nagradu najboljem filmskom ostvarenju dok će se "Nepotkupljiva nagrada" uručiti najboljem filmu koji tretira problematiku korupcije.

(Hina) xdspo yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙