FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaurismakijev "Le Havre" otvorio 17. Sarajevo Film Festival

Autor: rmav
SARAJEVO, 22. srpnja 2011.(Hina) - Projekcijom filma "Le Havre" redatelja Akija Kaurismakija u petak je otvoren sedamnaesti Sarajevo Film Festival (SFF), najveća regionalna filmska smotra koji će u narednih sedam dana publici ponuditi više od dvije stotine filmskih ostvarenja u različitim kategorijama.

U najprestižnijoj natjecateljskoj konkurenciji u kategoriji igranog filma ove je godine na SFF-u devet ostvarenja iz regije a u među njima je i hrvatski "Fleke" redatelja Alda Tardozzija.

Kao u njegovu slučaju i gotovo svi drugi filmovi koji se natječu za ovogodišnje nagradu "Srce Sarajeva" debitantska su ostvarenja koja promoviraju autore s orginalnim pristupima aktualnim društvenim temama.

Žirijem koji će odlučivati o najboljem igranom filmu predsjedava jedan od vodećih filmskih redatelja današnjice Ari Folman.

U natjecanje za najbolji dokumentarni film 17. SFF-a također su uvrštena hrvatska ostvarenja "Razorubičenje" Domagoja Matizovića, "Zemlja znanja" kojega je režirao Saša Ban te "Ratni reporter" Silvestara Kolbasa.

Kao i svake godine SFF je i ovoga puta privukao veliku pozornost filmske publike a ponovo okuplja i niz poznatih osoba iz svijeta filma.

Iz SFF-a posebice su istaknuli kako će u Sarajevo stići i glumačke zvjezde poput Charlotte Rampling i redatelja Wima Wendersa. 17. Sarajevo Film Festival završava 30. srpnja kada će biti dodijeljene i festivalske nagrade.

(Hina) xrmav ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙