FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradsko vijeće deset minuta o Čehokovoj ostavci

Autor: vvar
VARAŽDIN, 25. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik varaždinskoga Gradskog vijeća Ivan Herman, nakon današnje desetominutne sjednice Gradskog vijeća, još će jedanput obavijestiti Vladu RH o ostavci koju je Ivan Čehok, iz istražnog zatvora u Remetincu, dao na dužnost varaždinskoga gradonačelnika.

Herman je već obavijesto vladu o Čehokovoj ostavci, no zbog zamjerki nezavisnoga gradskog vijećnika Roberta Podolnjaka da je prekršio Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, koji propisuje da obavijest o prestanku mandata gradonačelnika vladi treba poslati Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo, a ne njegov predsjednik, Herman je za danas sazvao izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća.

Na rekordno kratkoj sjednici na dnevnom je redu bila samo jedna točka: obavijest vladi o ostavci Ivana Čehoka na dužnost varaždinskoga gradonačelnika. Okupilo se 25 od 35 vijećnika, a predsjednik varaždinskoga Gradskog vijeća Ivan Herman ih je izvijestio da je pisana ostavka Ivana Čehoka u vijećnicu stigla 19. srpnja te da je on 20. srpnja, kao predsjednik tog vijeća o ostavci obavijestio vladu i Ministarstvo uprave. Ocijenio je da današnju izvanrednu sjednicu nije trebao sazvati, ali je to ipak učinio zbog čestih napada nezavisnoga gradskog vijećnika Roberta Podolnjaka, koji ga je javno prozvao da je prekršio zakon.

Kako je rekao vijećnicima, Herman je od Ministarstva uprave dobio potvrdu da sjednicu ne treba sazivati i da je postupio u sklopu svojih ovlasti kao predsjednik predstavničkog tijela. "Ja sam o Čehokovoj ostavci ranije pismeno obavijestio članove Gradskog vijeća koje, vezano uz to, ne donosi nikakvu odluku, nego samo prima na znanje. Ipak sam sazvao sjednicu kako bih vas i službeno obavijestio o ostavci i kako bih stao na kraj insinuacijama da sam svojim postupkom htio zaobići Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo", dodao je Herman.

Istaknuo je da će ponovno obavijestiti vladu o Čehokovoj ostavci te da o tome neće biti rasprave jer je ostavka neopoziva, a obavijest vladi "deklarativne naravi".

Nezavisni vijećnik Robert Podolnjak nije se složio s Hermanom te je istaknuo da o točki dnevnog reda treba raspravljati, što se nije dogodilo. Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman zaključio je sjednicu, a vijećnici su se razišli nakon deset minuta.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙