FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinski HNS - što prije izbori za gradonačelnika, poželjno i za Gradsko vijeće

Autor: vvar
VARAŽDIN, 19. srpnja 2011. (Hina) - Izbore za varaždinskoga gradonačelnika treba raspisati što prije jer je sadašnja izvršna vlast izgubila kredibilitet, rekao je predsjednik varaždinskoga HNS-a Goran Habuš komentirajući stanje u kojem se grad našao pošto je Ivan Čehok dao ostavku, a po njegovu mišljenju, i gradski bi vijećnici trebali dati ostavke tako da se s izborima za gradonačelnika raspišu i izbori za Gradsko vijeće.

"Varaždin je jedini grad u Hrvatskoj čiji je gradonačelnik u pritvoru i u ostavci, a time smo se našli u jednoj neprirodnoj situaciji. Smatramo da izbore za gradonačelnika treba raspisati što prije", rekao je Habuš, dodajući da je, osim izvršne vlasti, "kredibilitet izgubio i dobar dio gradskih vijećnika, a posebno oni s Nezavisne gradske liste Ivana Čehoka i HDZ-ovi vijećnici te svi oni koji su, čuvajući vlastite pozicije i beneficije koje imaju, bezrezervno godinama podupirali one odluke koje je pred njih stavljao gradonačelnik Čehok. Istaknuo je kako u HNS-u smatraju da bi bilo dobro da u varaždinskih gradskih vijećnika proradi moralna svijest pa da daju ostavke i da se usporedno s izborima za gradonačelnika raspišu i izbori za Gradsko vijeće.

Habuš je rekao da je varaždinski HNS spreman za izbore i da je spreman preuzeti odgovornost za upravljanje Varaždinom. "Mi ćemo u razdoblju koje je pred nama razgovarati s koalicijskim partnerima HSU-om i SDP-om", rekao je Habuš, dodajući da će se dogovoriti o pripremama za izbore i o tome hoće li na izbore izići zajedno ili odvojeno.

U Gradskome vijeću, koje ima 35 vijećnika, HNS ima devet zastupnika, SDP jednog i HSU tri, što je ukupno 13 zastupnika.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙