FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladi Varaždinci u ekipi s Japancima podijelili prvo mjesto na svjetskom natjecanju u robotici

Autor: vvar
VARAŽDIN, 14. srpnja 2011. (Hina) - Petorica učenika Prve osnovne škole iz Varaždina u ekipi s Japancima podijelili su s ekipom u kojom su bili samo mladi Japanci prvo mjesto na svjetskom natjecanju iz robotike "RoboCup 2011", održanom od 5. do 11. srpnja u Istambulu, a danas je tim povodom za mlade robotičare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici priređeno svečano primanje.

Budući da su organizatori u Istambulu imali samo jedan pehar za pobjednika, bacan je novčić, u čemu Varaždinci nisu imali sreće pa su se kući vratili s peharom za drugo mjesto, rečeno je danas na primanju.

U ekipi mladih robotičara iz Varaždina bili su Filip Kuzminski, David Preložiček, Leo Pešut, Julijan Martinčević i Ivan Kolarić.

"Petnaest minuta prije proglašenja pobjednika, organizatori natjecanja pozvali su mene i predstavnike japanske ekipe i rekli nam da imamo isti broj bodova te neka se odlučimo: pismo ili glava jer nema vremena za dodatno natjecanje. No, u bacanju novčića nismo imali sreće", rekao je mentor mladih varaždinskih robotičara Ivica Kolarić.

Robotičarima je na natjecanju "RoboCup Junior" u disciplini "Rescue Challange" zadatak bio konstruirati robota koji će u areni obaviti određene zadatke. U konkurenciji 33 ekipe iz svih krajeva svijeta varaždinska ekipa "Konto Croatia Team" osvojila je šesto mjesto i izborila se za natjecanje supertimova.

U natjecanju supertimova Varaždinci su bili spojeni s japanskom ekipom "Advance Team" te su podijelili prvo mjesto s ekipom u kojoj su bili samo Japanci.

Na velikom je uspjehu mladim varaždinskim robotičarima i njihovu mentoru Ivici Kolariću u varaždinskoj Gradskoj vijećnici čestitao zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat.

"U Turskoj ste na najbolji način promovirali Varaždin i Hrvatsku, pokazali kakve mlade snage imamo i dokazali da nema straha za budućnost grada", rekao je Horvat.

Varaždinska je ekipa bila prva iz Hrvatske koja je sudjelovala na svjetskom natjecanju u robotici "RoboCup". Varaždinci su na svjetsko natjecanje pozvani zahvaljujući odličnim rezultatima na natjecanjima u Austriji i Sloveniji.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙