FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: tijekom vikenda helikopterima prevezeno osam pacijenata

Autor: ntod
ZAGREB, 25. srpnja 2011. (Hina) - Tijekom protekloga vikenda, od petka do ponedjeljka, posade transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane (HRZ i PZO) hitnim medicinskim letovima prevezli su sedam pacijenata do KBC-a Split te jednu pacijenticu do KBC-a Rijeka, priopćilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).

U petak, 22. srpnja, u popodnevnim satima hitnim medicinskim letom je s otoka Brača krenulo zbrinjavanje jednog pacijenta, a nakon dojave o potrebi hitnog spašavanja dvogodišnjeg djeteta s Korčule, posada je sletjela na Korčulu i na vrijeme prevezla oba pacijenta do splitskih Firula. U petak je u kasnim večernjim satima hitnim medicinskim letom prevezena i 77-godišnja žena s otoka Lošinja do KBC-a Rijeka.

U subotu i nedjelju posade helikoptera HRZ i PZO-a sudjelovale su u spašavanju četiri pacijenta sa Šolte, Korčule i Hvara, od kojih je jedan turist iz Australije koji se nalazio na Šolti. Sedmog pacijenta, državljanina Kraljevine Belgije, posada iz Divulja prevezla je noćas iza ponoći sa otoka Hvara, priopćeno je iz MORH-a.

(Hina) pp/xntod yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙