FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alžir negira izvješća o brodu oružja za Gadafija

Autor: dhai
ALŽIR, 24. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Alžir je u nedjelju opovrgao optužbe da je libijski brod iskrcao oružje za snage Moamera Gadafija u jednoj od njegovih luka.

"Ministarstvo vanjskih poslova kategorički poriče te optužbe", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova, prema izvješću službene novinske agencije APS.

Izvori libijske oporbe, rekli su da je brod koji je plovio pod libijskom zastavom 19. srpnja pristao u luci Djen Djen odakle je teret oružja prevežen preko granice u Libiju.

Sjedinjene Države izrazile su zabrinutost i pozvale Alžir, ako je svjestan pošiljke, da spriječi da ona stigne do Gadafijevih snaga.

"Vlada Sjedinjenih Država radi na utvrđivanju istinitosti tih tvrdnji, koje su tek izašle na vidjelo. Ako je istina, to će vjerojatno predstavljati kršenje rezolucija Vijeća sigurnosti UN 1970 i 1973", rekao je dužnosnik State Departmenta Reutersu u petak.

Pukovnik Gadafi opstaje na vlasti unatoč četiri mjeseca zračne kampanje NATO-a, unatoč embargu na uvoz oružja i nastavljanju sukoba s pobunjenicima, koji su zauzeli velike dijelove te sjevernoafričke zemlje.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙