FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapadni i arapski čelnici traže način za odlazak Gadafija

Autor: bcav
ISTANBUL, 15. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Zapadni i arapski čelnici traže u petak na sastanku u Istanbulu političko rješenje kako libijskog vođu Moamera Gadafija uvjeriti da odstupi s vlasti i okonča sukob koji bi u suprotnom mogao trajati vječno.

Četvrti sastanak kontaktne grupe za Libiju, osnovane u ožujku u Londonu, održava se u vrijeme kada stižu vijesti da je Gadafi pod određenim uvjetima spreman na silazak s vlasti.

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu nada se da bi se političko rješenje moglo naći do svetog muslimanskog mjeseca ramazana koji počinje u kolovozu.

Na večeri s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom uoči sastanka, Davutoglu je rekao da će pozornost biti usmjerena na "korake za hitno rješenje u Libiji", prenio je neimenovani turski diplomat.

Američka državna tajnica Hillary Clinton i europska povjerenica za vanjsku politiku Catherine Ashton među sudionicima su sastanka kojem prisustvuju i čelnici NATO-a, Arapske lige i ostalih regionalnih organizacija.

(Hina) xbcav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙