FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mesić izrazio sućut u povodu smrti Bobija Marottija

Autor: dpos
ZAGREB, 24. srpnja 2011. (Hina) - Ministar kulture Jasen Mesić danas je u svoje i ime Ministarstva uputio brzojav sućuti obitelji preminulog hrvatskog glumca Josipa Bobija Marottija, u kojemu navodi da je njegovom smrću Hrvatska izgubila velikog kazališnog, televizijskog i filmskog umjetnika, omiljenog među svim generacijama.

Ministar Mesić ističe kako je Bobi Marotti svestranost svog talenta potvrdio ostvarivši sjajne glumačke uloge u različitim umjetničkim medijima i žanrovima, te da je svoju glumačku nadarenost i poseban umjetnički talent dokazao snimivši više od 100 televizijskih emisija i 40 filmova.

Napominje da je Marotti jedan od osnivača kazališta Gavella, u kojem radi od 1953. godine, te da njegova ljubav i predanost glumi ne prestaju s 1981. godinom kada je umirovljen, već da on nastavlja djelovati u kazalištu, na televiziji, radiju i filmu.

Kao uvaženi profesor, dodaje Mesić, predavao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu od 1958. do 1972. te davao nesebičan poticaj svojim studentima, mladim glumcima i kolegama.

"Njegova umjetnička postignuća i glumački talent ostat će trajan zalog hrvatskoj kulturi. Nedostajati će njegov zarazni osmijeh, ljubaznost i optimizam kojima je zračio. U ime Ministarstva kulture i svoje osobno upućujem Vam izraze duboke sućuti", stoji u brzojavu sućuti ministra Mesića.

(Hina) pp/xtr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙