FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava osječkog zatvora izrazila sućut i žaljenje zbog smrti Đ. Brodarca

Autor: ivuc
OSIJEK, 13. srpnja 2011.(Hina) - Uprava osječkoga zatvora u kojemu je bio pritvoren Đuro Brodarac izrazila je danas sućut njegovoj obitelji i žaljenje zbog njegove smrti te je ocijenila da je učinila sve što je mogla kako bi mu omogućila normalan boravak u toj ustanovi.

Upravitelj osječkoga zatvora Tomislav Cvitanušić izjavio je novinarima ispred zgrade zatvora da je Brodarcu pozlilo jučer u 7,40 sati te da je odmah pozvano vozilo hitne pomoći, koje je stiglo u 8,05 sati i odvezlo ga u osječki Klinički bolnički centar (KBC).

Preko noći mu se stanje pogoršalo, rekao je Cvitanušić i dodao da su jutros dobili obavijest da je pritvorenik Brodarac umro jutros u 8,25 sati u osječkome KBC-u, o čemu je odmah obaviještena njegova obitelj te istražni centar osječkoga Županijskog suda.

Zamoljen da komentira optužbe Brodarčeva odvjetnika Petra Šale, po kojima su uvjeti u zatvoru bili nehumani, Cvitanušić je ustvrdio kako je Brodarcu nekoliko puta ponudio da bude sam u sobi jer u zatvoru ima jedna takva soba, ali Brodarac, koji je, kako je rekao, po naravi bio društvena osoba, nije želio biti sam i odgovarala mu je soba u kojoj je boravio.

Također je rekao da je Brodarac u sobi imao ventilator i tlakomjer, mogao je mjeriti i razinu šećera, a uprava zatvora učinila je sve što je mogla.

"Brodarac se uistinu nije žalio na svoje zdravlje, u zatvoru je koristio lijekove koje je koristio i na slobodi i napravili smo sve kako bismo mu omogućili normalan boravak u našoj ustanovi, a na ovo što se dogodilo nismo mogli utjecati", ustvrdio je Cvitanušić.

Na upit novinara da komentira teze o prenapučenosti hrvatskih zatvora Cvitanušić je rekao kako u uvjetima visokih temperatura uvjeti u zatvoru nisu idealni, ali, dodao je, uprava zatvora bi reagirala da je bilo imalo naznaka da se pritvorenik Brodarac osjeća loše ili da mu se stanje pogoršava.

"Nama je u ustanovi uistinu žao što je do ovoga došlo, ali u zatvoru se, nažalost, i umire", rekao je Cvitanušić.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙