FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: pojačan promet na svim autocestama

Autor: sobr
ZAGREB, 23. srpnja 2011. (Hina) - Promet je pojačan na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb, posebice na dionici Lučko - Karlovac u smjeru unutrašnjosti, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na Istarskom ipsilonu i duž Jadranske magistrale (D8), izvijestio je u 18,20 sati Hrvatski autoklub (HAK).

Na izlazu s autoceste u smjeru Zagreba kod naplatne postaje Lučko kolona vozila duga je oko devet kilometara. Savjetuje se vozačima koji idu prema Zagrebu da koriste i naplatne postaje Demerje koje se nalaze oko 4 kilometara prije Lučkog, a na kojima se može platiti cestarina kreditnim, debitnim karticama i ENC uređajima.

Na autocesti A 1 kod naplatnih postaja Dugopolje u smjeru Splita kolona je duga oko tri kilometra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko pet kilometra pa policija povremeno preusmjerava promet kod čvora Krapina na državnu cestu D1 i dalje prema graničnom prijelazu Macelj, a od 18 sati počelo je preusmjeravanje prema graničnom prijelazu Lupinjak.

Na autocestama u blizini odmorišta, zbog ulazaka i izlazaka vozila, dolazi do povremenih zastoja.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Bosiljevo-Rijeka vozi se otežano zbog jake kiše i veće količine vode koja se zadržava na kolniku.

Na graničnom prijelazu Kaštel na ulaz se čeka oko dva sata, a na prijelazima Plovanija, Pasjak, Rupa i Dubrava Križovljanska oko 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Rupa na izlaz se čeka jedan sat, na Macelju 20 minuta, a na Bajakovu i Staroj Gradiški 40 minuta.

Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih pristaništa.

(Hina) xpp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙