FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gužve i kolone u prometu

Autor: ista
ZAGREB, 16. srpnja 2011. (Hina) - Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 94. km, između tunela Mala Kapela i čvora Ogulin u smjeru Zagreba, vozi se otežano, a zbog velike gustoće prometa stvaraju se kolone. Starom cestom preko Jospidola promet teče bez poteškoća, izvijestio je HAK u podne.

Otežano se vozi dionicom autoceste A1 Otočac- odmorište Ličko Lešće u smjeru Splita, prometne nesreće u tunelu Plasina.

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici, kolona od 5 km se kreće od naplate Zaprešić prema čvoru Jankomir te dalje prema naplati Lučko, pojačano je na autocestama A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, osobito u od Zagreba prema Bosiljevu gdje se vozi u koloni. Na NP Lučko čeka se na ulazu na autocestu, a na izlazu je kolona od 3,5 km.

HAK moli vozače da koriste izlaz Demerje gdje se cestarina može platiti kreditnim, debitnim karticama i ENC uređajem.

Promet je gust na autocesti A 2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba. Zastoji su i na naplati Rupa na autocesti A7 prema Zagrebu.

Na naplati Vrgorac, na izlazu s autoceste A1 kolona je 3 km. Privremeno je zatvorena dionica Ravča- Vrgorac te se promet preusmjerava na izlaz Ravča.

Povremeno se stvaraju gužve i na izlazu Oštrovica na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Krka i Crikvenice, a promet je pojačan i na Krčkom mostu, te na riječkoj obilaznici osobito na čvoru Sveti Kuzam prema Bakru.

Na otoku Braču, zbog požara zatvorena je ŽC cesta ŽC 6188 Ložišća-Dračevica.

Ulaz putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: Rupa (1 sat), Pasjak (90 min), Bregana ( 15 min, Goričan ( 30 min), Dubrava Križovljanska (1 sat), Metković ( 1 sat), Unka ( 30 min), Gabela Polje (30 min) i Aržano, Kamensko i Mali Prolog (40min). Izlaz je pojačan na GP-ima Slavonski Brod i Stara Gradiška, dok je na Maclju ( 40 min-1 sat), Karasovićima ( 40 min), Plovaniji ( izlaz 30 min), Kaštelu i Bajakovu promet pojačan u oba smjera.

Trajekti plove prema redu plovidbe. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih pristaništa.

(Hina)xpp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙