FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: kolone na A1 i A6 u oba smjera

Autor: ista
ZAGREB, 16. srpnja 2011. (Hina) - Na autocesti A1 zbog velike gustoće prometa vozi se otežano, povremeno i u kolonama između čvora Brinje i odmorišta Modruš u smjeru Zagreba te između Otočca i Gospića u smjeru Splita, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Gust je promet na zagrebačkoj obilaznici, također na autocestama A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, osobito od Zagreba prema Bosiljevu, gdje se vozi u koloni. Na naplatnoj postaji Lučko čeka se na ulazu na autocestu, a na izlazu je kolona 3 km.

Vozači se mole da koriste izlaz Demerje, gdje se cestarina može platiti kreditnim, debitnim karticama i ENC uređajem.

Promet je također gust na autocesti A 2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba.

Na naplati Zaprešić u smjeru Zagreba kolona je 3 km. Do povremenih zastoja dolazi i na naplati Rupa na autocesti A7 prema Zagrebu, na izlazu Oštrovica na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Krka i Crikvenice, a promet je pojačan i na Krčkom mostu, te na riječkoj obilaznici osobito na čvoru Sveti Kuzam prema Bakru.

Na otoku Braču, zbog požara zatvorena je ŽC cesta ŽC 6188 Ložišća-Dračevica.

Ulaz putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: Rupa (1 sat), Pasjak (90 min), Bregana (15 min), Goričan (30 min), Dubrava Križovljanska (1 sat), Metković, Unka (30 min), Gabela Polje (30 min) te Aržano, Kamensko i Mali Prolog (40min). Izlaz je pojačan na prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, dok se na Maclju čeka između 40 i 60 minuta, Karasovićima oko 40 min, a na Plovaniji oko pola sata.

Na Kaštelu i Bajakovu promet je pojačan u oba smjera.

Trajekti plove prema redu plovidbe. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih pristaništa.

(Hina) xpp yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙