FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplozija u Oslu: dvoje mrtvih

Autor: vmrs
OSLO, 22. srpnja 2011. (Hina) - U eksploziji snažne bombe nedaleko od zgrade u kojoj je sjedište norveške vlade u petak je u Oslu poginulo dvoje ljudi, javio je Reuters, pozivajući se na norvešku agenciju NTB koja kao izvor spominje policiju.

I norveške televizijske postaje, kako prenosi AFP, govore o dvoje mrtvih i više ranjenih, iako zasad nema službene potvrde tih podataka.

Bomba je eksplodirala sredinom poslijepodneva usred četvrti s brojnim vladinim zgradama, a u eksploziji je oštećen i ured premijera Jensa Stoltenberga koji u tom trenutku nije bio u zgradi.

"Policija može potvrditi da je u eksploziji (...) poslijepodne bilo mrtvih i ranjenih", priopćila je policija, a jedan je policijski glasnogovornik na konferenciji za novinare spomenuo "bombu".

Policijski glasnogovornik kazao je kako je neposredno prije eksplozije viđeno vozilo kako velikom brzinom prolazi tom četvrti, ali nije mogao potvrditi da je riječ o automobilu bombi.

Predstavnik sveučilišne bolnice u Oslu rekao je da može potvrditi prijam sedmero ljudi, ali da ne zna koliko su ozbiljno ranjeni.

NRK je javio da je bomba eksplodirala blizu ministarstva financija, u neposrednoj blizini sjedišta norveške vlade i redakcije najvećeg norveškog tabloida VG. U zgradi ministarstva nafte, koje se također nalazi tamo, izbio je požar.

Prema fotografijama na portalu NRK-a ulica je puna stakla, pročelje zgrade VG-a je uništeno, a vojska je opkolila četvrt.

Norveška je članica NATO-a i u prošlosti joj je nekoliko puta prijetila al-Kaida zbog sudjelovanja u misiji u Afganistanu, dok je a političko nasilje u toj zemlji praktički nepoznat pojam.

(Hina) xvm ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙