FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poginuo i zapovjednik ciparske mornarice

Autor: bcav
NIKOZIJA, 11. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Zapovjednik ciparke mornarice i zapovjednik vojne baze među poginulima su u eksploziji skladišta oružja u ponedjeljak, objavila je policija.

Oni su među 12 smrtno stradalih u eksploziji u vojnoj bazi na južnoj obali te otočne države. Ostale žrtve su vojnici i šest vatrogasaca. Svi su poginuli u nizu snažnih eksplozija u glavnoj mornaričkoj bazi ciparske vojske u Zigiju, na jugu otoka.

Eksplodiralo je skladište streljiva u bazi Evangelosa Florakisa u kojoj je bilo pohranjeno 98 brodskih kontejnera iranskog oružja za Siriju konfisciranih 2009. s broda Monchegorska koji je plovio pod ciparskom zastavom, objavio je državni radio,

Po državnom radiju, riječ je o najtežoj vojnoj nesreći na Cipru u mirnodopsko vrijeme. Snaga eksplozije osjetila se kilometrima od Zigija, pitoresknog ciparskog kraja poznatog po maslinarstvu. Svjedoci govore o "kiši metala" koja je padala uokolo.

U eksploziji je teško oštećena obližnja električna centrala Vasilikos, najveća na Cipru, što je izazvalo prekid u opskrbi strujom na jugu Cipra.

(Hina) xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙