FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović i Lovrić sastali se s norveškim generalom

Autor: dmus
ZAGREB, 5. srpnja 2011. (Hina) - Ministar obrane RH Davor Božinović i načelnik glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić sastali su se u utorak s načelnikom Glavnog stožera OS Kraljevine Norveške generalom zbora Haraldom Sundeom s kojim su razgovarali o suradnji na području obrane s posebnim naglaskom na zajedničkim iskustvima oko učinkovitog funkcioniranja Obalne straže u sklopu mornarice, priopćeno je iz MORH-a.

Božinović je naglasio kako se općenita dobra bilateralna suradnja Hrvatske i Norveške proteže i na područje obrambene suradnje koja se, osim u sklopu NATO-a - čiji je i Norveška član, osobito ogleda na primjeru Obalne straže ali i mogućeg značajnijeg angažmana Norveške u uspostavi međunarodnog roniteljskog središta u Splitu, kaže se u priopćenju.

Sunde je naglasio kako je projekt Obalne straže, koji je Hrvatska usvojila na temelju norveškog iskustva, vrlo logičan potez s obzirom na to da Hrvatska i Norveška imaju iste značajke glede dugačkog obalnog pojasa i broja stanovnika između 4 i 5 milijuna, dodaje se.

Božinović i Sunde razgovarali su i o mogućnostima produbljivanja vojno tehničke suradnje te razmjene iskustava i edukacije časnika.

Osim ministra Božinovića, s generalom Sundeom odvojeno se sastao i načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić, stoji na kraju priopćenja.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙