FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH Paravinju večeras privremeno predaje Hrvatskoj

Autor: zkre
MOSTAR, 22. srpnja 2011. (Hina) - Pripadnici policije BiH predat će u petak navečer kolegama iz Hrvatske Dragana Paravinju čije je izručenje započelo kasno poslije podne, potvrdio je za HINA-u izvor u policiji BiH.

"Paravinja će oko 20 sati biti predan hrvatskim vlastima, koje ga sumnjiče za ubojstvo Antonije Bilić", rekao je neimenovani policijski dužnosnik.

Po njegovim riječima, Paravinja će hrvatskim policajcima biti izručen u jugozapadnom dijelu BiH zato što će biti prepraćen u pritvor u Šibeniku, budući je za slučaj nestanka Antonije Bilić zadužen Županijski sud u Šibeniku. Paravinja se u BiH nalazio u pritvoru u Kuli u istočnom Sarajevu.

Njegovo privremeno izručenje u petak je potpisao ministar pravde BiH Bariša Čolak kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka Antonije Bilić. Paravinja je nakon uhićenja u BiH policajcima u Banjoj Luci priznao da je ubio maloljetnu Drnišanku, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je priznanje ishođeno pod pritiskom.

Vlasti Republike Hrvatske su nakon istrage o okolnostima nestanka Antonije Bilić dužne vratiti Paravinju u nadležnost vlasti Bosne i Hercegovine i to moraju učiniti najkasnije do izricanja pravomoćne presude Suda u Sokolcu, gdje je Paravinja osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja. Njegovo izručenje traži i Srbija, gdje je otprije pravomoćno osuđen na četiri i pol godina zatvora zbog istog kaznenog djela.

(Hina) xzkre ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙