FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porast globalnog tržišta smartphone-ova koji postaju popularniji od notebook-ova

Autor: tmis
ZAGREB, 21. srpnja 2011. (Hina) - U svijetu će do kraja ove godine biti 627 milijuna korisnika smartphonea (pametnih telefona), što predstavlja 12,3 posto od ukupnog broja aktivnih SIM kartica u svijetu, dok bi 2015. moglo biti više od 1,5 milijardi korisnika tih telefona, što čini 24,8 posto aktivnih SIM-ova, predviđanja su iz najnovije publikacije "Globalno smartphone tržište: 2011 - 2015" (Worldwide Smartphone Markets: 2011 to 2015) britanske istraživačke kuće Generator Research.

Time se iznova potvrđuju slična prijašnja predviđanja različitih istraživačkih i analitičkih kuća da smartphone-ovi u svijetu postaju jedni od najprodavanijih i najkorištenijih mobilnih uređaja, kako među telefonima tako i među prijenosim računalima i drugim uređajima.

Tome u prilog ide i podatak iz spomenute publikacije Generator Researcha da će dobavljači u ovoj godini isporučiti 269,6 milijuna smartphone-ova, dok će prijenosnih računala (Microsoft i Mac) isporučiti 194 milijuna.

Razlika u toj isporuci 2015. bit će znatno veća, jer se predviđa da će isporuke smartphone-ova u toj godinu dosegnuti 448,8 milijuna, a prijenosnih računala samo 260 milijuna.

Ističući kako je globalno tržište smartphone-a već sada dosta veliko, analitičari Generator Researcha ipak napominju kako će to tržište u idućih pet godina postati još veće, te da svatko tko se ozbiljno i strateški bavi bilo kakvim poslom vezanim za digitalne sadržaje te distribucijom usluga i marketingom mora misliti na veličinu i važnost tog tržišta.

Važnost tog tržišta potvrđuje i ovogodišnji savez Nokie i Microsofta u sklopu kojeg je Nokia najavila dramatičnu promjenu strategije kako bi smanjila gubitak tržišnog udjela u segmentu smartphone-a, koji se sada po svojim karakteristikama znatno razlikuju od onih prije par godina naprednim postavkama, posebno za mobilni internet.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙