FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susretu Sarkozy-Merkel pridružit će se i Trichet

Autor: vrad
BRUXELLES, 20. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Susretu njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja u srijedu u Berlinu o dužničkoj krizi u eurozoni pridružio se tijekom večeri i predsjednik ECB-a Jean-Cladue Trichet, po diplomatskom izvoru.

Izvor nije naveo razloge tog neplaniranog Tricheova dolaska, ali je poznato da je predsjednik te monetarne ustanove u središtu prepirka Pariza i Berlina o načinu rješavanja krize i o odobravanju drugog paketa financijske pomoći Grčkoj.

Razgovori u Berlinu prethode veoma važnom summitu čelnika eurozone koji se u četvrtak treba održati u Bruxellesu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel očekuje da će samit o euru dati "dobre rezultate" i da će s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem pronaći zajedničko stajalište, rekao je u srijedu njezin glasnogovornik.

"Francuska i Njemačka se moraju dogovoriti. Ako se to ne dogodi, ne možemo očekivati napredak u Europi. Obje strane vjeruju da će se večeras dogovoriti o takvom zajedničkom stajalištu", rekao je glasnogovornik Steffen Seibert.

"Kancelarka sutra putuje u Bruxelles. Vjerujemo da će se ondje pronaći rješenje koje će ubrzati stvari", dodao je.

Zemlje eurozone vode utrku s vremenom kako bi postigle dogovor radi zaustavljanja dužničke krize, a Sarkozy i Merkel sastali su se u srijedu navečer, kako bi usuglasili stajališta uoči samita u četvrtak.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙