FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel: Italiji potrebne proračunske reforme

Autor: dhai
BERLIN, 11. srpnja 2011. (Hina) - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak kako Italija mora dokazati da poduzima proračunske reforme potrebne za vraćanje povjerenja u euro zoni, a ona je uvjerena da će to učiniti.

"Italija mora poslati važan signal prihvaćajući proračun koji zadovoljava potrebe za štedljivosti i konsolidacijom", rekla je Merkel na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s islandskom premijerkom Johanom Sigurdardottir u Berlinu.

"Imam puno povjerenje da će talijanska vlada donijeti upravo tu vrstu proračuna, razgovarala sam o tome jučer s talijanskim premijerom", rekla je Merkel.

Merkel je dodala da se Njemačka suglasila s drugim čelnicima eurozone kako je Grčkoj potrebno brzo odobriti drugi paket za sanaciju, te da će njezina zemlja zajedno s ostatkom Europske unije, učiniti sve što je potrebno za obranu eura.

"Njemačka i svi euro partneri odlučni su braniti stabilnost eura. Što se tiče Grčke, željela bih reći da mora dobiti novi program vrlo brzo", rekla je kancelarka.

Vodeći financijski dužnosnici eurozone u ponedjeljak drže ključne razgovore o Grčkoj i pogoršanju situacije u Italiji, sa zabrinutošću zbog širenja problema državnih dugova.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙