FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 20. srpnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MAINZ - Nogometaši Bayern Munchena osvojili su treće mjesto na Liga Total kupu u Mainzu nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Mainz 5:4. Nakon regularnog dijela utakmice koja je igrana 2 x 30 minuta rezultat je bio 2:2. Golove za Bayern zabili su Alaba (30) i Petersen (57-11m), dok su strijelci za domaći sastav bili Noveski (11) i Ujah (59). Prilikom izvođenja jedanaesteraca za Bayern je bio neprecizan Petersen, dok su kod Mainza promašili Noveski i Ujah. Hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić odigrali su cijeli susret, a Pranjić je realizirao posljednji jedanaesterac. Kod Mainza cijeli susret je igrao mladi hrvatski reprezentativac Petar Slišković.

UMAG - Pozivnice za 22. izdanje ATP teniskog turnira Studena Croatia Open u Umagu dobili su mladi hrvatski tenisač u usponu Antonio Veić, te ponajbolji hrvatski juniori Mate Pavić i Mate Delić. Oni će se tako pridružiti već sada vrlo snažnoj hrvatskoj ekipi u Umagu, koju čine Ivan Ljubičić, Marin Čilić i Ivan Dodig. "Odlukom da se pozivnice dodijele Veiću, Paviću i Deliću nastavljena je tradicija umaškog turnira koji je uvijek davao priliku najvećim teniskim nadama", istaknuo je Vanja Božičković, direktor turnira. Upravo su Ivan Ljubičić i Marin Čilić svojedobno u Umagu dobili pozivnice kao juniori.

Antonio Veić ove je godine priredio senzaciju na Roland Garrosu, gdje se iz kvalifikacija probio do trećeg kola, u kojem ga je zaustavio tada najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal. Imenjaci i vršnjaci, 18-godišnjaci Mate Pavić i Mate Delić najbolji su hrvatski juniori s visokim rangom među najboljim svjetskim juniorima. Pavić je aktualni wimbledonski pobjednik u parovima zajedno s Britancem Georgeom Morganom, a u pojedinačnoj konkurenciji probio se do četvrtfinala Wimbledona. Delić je na ovogodišnjem Roland Garrosu došao do polufinala juniorskog turnira. Paviću i Deliću je ovo zadnja juniorska godina, a svojim su uspjesima potvrdili da su budućnost hrvatskog i svjetskog tenisa.

LONDON - Vezeni igrač nizozemske nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Tottenhama Rafael Van der Vaart (28) najavio je odlazak iz redova Spursa ukoliko klub napusti Luka Modrić. "Bez Modrića nemamo što tražiti iduće sezone. Ukoliko Luka napusti klub i ja odlazim," poručio je Van der Vaart, te dodao: Čelnici kluba moraju zadržati Modrića i kupiti još dva prava pojačanja ukoliko iduće sezone žele pravi rezultat." Nizozemski reprezentativac je stigao na White Hart Lane 2010. godine iz Real Madrida. U prvoj sezoni na Otoku upisao je 36 nastupa i zabio 15 golova, pri čemu 13 u prvenstvu što ga je učinilo prvi strijelcem Spursa u Premiershipu.

PINEROLO - Norvežanin Edvald Boasson Hagen, član momčadi Team Sky pobjednik je 17. etape biciklističke utrke Tour de France, 179 kilometara dugačke dionice od Gapa do Pinerola. Hagen je slavio sa 40 sekundi prednosti ispred Nizozemca Baukea Mollema (Rabobank), dok je Francuz Sandy Casar (FDJ) na trećem mjestu imao 50 sekundi zaostatka. U ukupnom poretku vodstvo je zadržao Francuz Thomas Voeckler ispred Australca Cadela Evansa (+01:18) i Luksemburžanina Franka Schlecka (+01:22). Španjolac Alberto Contador još uvijek je šesti sa više od tri minute zaostatka.

LONDON - Jedan od najpoznatijih sportaša sa tjelesnim invaliditetom na svijetu Južnoafrikanac Oscar Pistorius (24) izborio je nastup na svjetskom prvenstvu u atletici u južnokorejskom Daeguu. Pistorius je tako postati prvi paraolimpijac kojem je to uspjelo. Pistorius, kojemu su amputirane obje noge, ispunio je kvalifikacijsku normu za SP na 400 metara istrčavši na mitingu u talijanskom Lignanu rezultat 45.07 što je 18 stotinki sekunde brže od postavljene norme. "Blade Runner", kako zovu Pistoriusa, nedavno je na mitingu u Pretoriji pobijedio u utrci na 400 metara s rezultatom 45,61 ispunivši B normu za nastup na SP, no u Italiji je bio još brži. "Bila je ovo savršena utrka, kao iz snova. Sada neću moći spavati od sreće. Presretan sam, samo u posljednjih sat vremena dobio sam više od 300 e-mailova podrške i pozdrava," kazao je Južnoafrikanac, te dodao: "Vidimo se u Daegu". Pistorius je na paraolimpijskim igrama osvojio četiri zlatne medalje, međutim svjetska javnost ga je bolje upoznala 2007. i 2008. godine kada se pokušao izboriti za nastup na olimpijskim igrama u Pekingu. Nakon nekoliko mjeseci borbe s Međunarodnom atletskom federacijom (IAAF) i Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) uspio se izboriti za nastup u južnoafričkim kvalifikacijama, no nije uspio istrčati normu za OI u Pekingu. Rezultat koji je postavio u Lignanu osigurava mu i nastup na OI u Londonu iduće godine, a s tim rezultatom bi na OI u Pekingu ušao u finale. Pistorius je rođen bez obje fibule i noge su mu amputirane već u prvoj godini. Sa 11 godina dobio je prve proteze na koje se tako dobro navikao da je počeo igrati ragbi za školski tim, kao i vaterpolo te tenis. Trenirao je hrvanje u klubu. Nakon ozbiljne ozljede koju je zadobio igrajući ragbi, posvetio se atletici. Počeo je trčati u siječnju 2004. godine, a danas trči uz pomoć posebnih proteza "gepardica" napravljenih od specijalnih ugljikovih vlakana.

ŠANGAJ - Ruskinja Natalija Iščenko osvojila je i treću zlatnu medalju u sinkroniziranom plivanju na svjetskom prvenstvu u Šangaju.

Nakon pobjeda u disciplinama solo - obavezni program i u disciplini tehnički duet, 25-godišnja Ruskinja je pobijedila i slobodnom programu solo. Iščenko je pobijedila sa 98.550 bodova, druga je bila Španjolka Andrea Fuentes (96.520), a treća Kineskinja Sun Wenyan (95.840 poena).

TRENTO - Legenda njemačkog nogometa i Bayerna Gerd Muller (65) nestao je iz trening kampa druge momčadi Bayerna u talijanskom Trentu, a pronađen je 15 sati kasnije u konfuznom stanju. Muller je nestao iz vile Madruzzo u tri ujutro, a nakon što se nije vratio u dogledno vrijeme vodstvo Bayerna je pozvalo policiju. Petnaest sati kasnije policija je pronašla dezorijentiranog čovjeka kako luta u glavnoj ulici Trenta za kojeg su kasnije utvrdili da se radi o jednom od najboljih njemačkih nogometaša svih vremena. Mullerova supruga Uschi odmah je doputovala u Italiju i vratila se s njim kući. Muller, kojeg su zbog izuzetne efikasnosti nazvali "Bombarder", jedan je od najboljih strijelaca svih vremena. U dresu njemačke reprezentacije je osvojio svjetski (1974) i europski naslov (1972), dok je s Bayernom četiri puta bio njemački prvak, a tri puta pobjednik Kupa prvaka. Sedam puta je bio najbolji strijelac njemačkog prvenstva, a tijekom 15 godina igranja za Bayern zabio je 398 golova.

HAMBURG - Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo ATP turnira u Hamburgu, on je nakon točno tri sata igre u 2. kolu svladao Nijemca Bastiana Knittela sa 6-3, 6-7 (4), 6-4. Čilićev suparnik u 3. kolu bit će još jedan domaći igrač, Tobias Kamke.

PORTO - Portugalski nogometni prvak Porto angažirao je 20-godišnjeg brazilskog veznjaka Danila, člana aktualnog prvaka Južne Amerike Santosa, za 13 milijuna eura čime je ovaj transfer postao drugi po visini u povijesti portugalskog nogometa. Dosada je Porto veću odštetu platio samo za napadača Hulka kojega je prije tri godine angažirao za 19 milijuna eura. Danilo, koji će igrati za Brazil na skorašnjem Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, ostat će u Santosu do kraja 2011. godine, te bi za Porto trebao debitirati početkom 2012.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙