FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Martin Bell nakon 20 godina ponovno u Vukovaru

Autor: vkrb
VUKOVAR, 20. srpnja 2011. (Hina) - Nakon 20 godina ugledni novinar Martin Bell, ratni reporter TV BBC-ija iz Vukovara, koji je izvješćivao o opsadi i padu grada, boravio je ovih dana u Vukovaru snimajući materijal za dokumentarnu radijsku emisiju kojom će BBC-ijev Radio 4 obilježiti 20 godina od tih dogadjaja i emitirati ju u drugoj polovici kolovoza, netom prije obljetnice početka opsade grada.

Taj poznati novinar, čija se izvješća iz Vukovara pamte i danas, posjetio je u početku tjedna mjesta s kojih je tada izvješćivao te razgovarao s mnogo ljudi koji su sudjelovali u obrani grada. Bio je u vukovarskoj bolnici i razgovarao s ravateljicom Vesnom Bosanac i tadašnjom glavnom sestrom Binazijom Kolesar. Prošao je kroz memorijalni dio bolnice, ponovno vidio mnoge točke pamtljive iz tadašnjih ratnih zbivanja te posjetio hangar i stratište na farmi Ovčari.

Tada je svjedočio o predaji branitelja i civila s Mitnice, a sada, nakon 20 godina, sastao se s jednim od zapovjednika tamošnje obrane Zdravkom Komšićem. Susreli su se u vinogradima gdje su se prije 20 godina vodili teški pregovori o predaji toga dijela grada. Razgovarao je i s ratnom izvjestiteljicom Radio Vukovara Alenkom Mirković-Nađ.

Susreo se i s današnjim mlađim stanovnicima povratnicima u Vukovar te predstavnicima srpske zajednice u Vukovaru.

Razgovarao je i s gradonačelnikom Željkom Sabom i dogradonačelnikom Deanom Drakulićem.

Vrativši se nakon toliko godina na mjesta s kojih je tada izvješćivao, poznati novinar je u razgovoru sa sugovornicima ponovio svoju već izrečenu ocjenu da nikad nije vidio onakva razaranja kao u Vukovaru, a izvješćivao je s mnogih poprišta ratnih sukoba. Iznenađen je izgledom današnjeg obnovljenog Vukovara.

Vukovar je napustio jutros.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙