FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarci o uhićenju Gorana Hadžića

Autor: zdra
VUKOVAR, 20. srpnja 2011.(Hina) - Uhićenje Gorana Hadžića u svakom je slučaju dobra vijest iako bi nama, ratnim stradalnicima, puno više značilo kada bi srbijanske vlasti, osim što uhićuju osumnjičene za ratne zločine, otkrile i lokacije na kojima su pokopani naši najmiliji, izjavio je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak.

Rehak je rekao da je Goran Hadžić bio "eksponent velikosrpske politike koji je, kao domaći čovjek, bio zadužen da u Hrvatskoj izvršava naredbe vrha bivše JNA".

"Očekivali smo da će nakon uhićenja Mladića 'pasti' i Goran Hadžić, ali ipak ne tako brzo kao što se dogodilo", rekao je Rehak i dodao kako uhićenje Hadžića potvrđuje da Srbija "u odnosima s međunarodnom zajednicom poduzima samo one korake koji joj u određenom trenutku odgovaraju ili je na njih prisiljena".

"Uhićenje Gorana Hadžića je dobra vijest za Vukovarce jer se nadamo da će u procesuiranju njegove uloge tijekom agresije na grad i njegove okupacije izići na vidjelo još mnoge činjenice koje će pomoći rasvjetljavanju sudbina onih koji se vode kao nestali", izjavila je ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske Opće bolnice Vesna Bosanac.

Po mišljenju predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Ivana Kovačića, uhićenje Gorana Hadžića dio je "igre" Srbije koja time, kako je ocijenio, vjerojatno kupuje mogućnost da počne pregovore o pristupanju Europskoj uniji.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙