FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo projekt uređenja vukovarskih parkova i trgova

Autor: zdra
VUKOVAR, 12. srpnja 2011. (Hina) - Početak projekta provedbe javnih urbanističkih i arhitektonskih natječaja za parkove i trgove grada Vukovara najavili su danas na konferenciji za novinare u tom gradu gradonačelnik Željko Sabo, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) Hrvoje Hrabak i izvršni potpredsjednik Agrokora za izvoz Damir Kuštrak.

U tijeku je provedba prvog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskoga i krajobraznog rješenja za uređenje budućeg Parka kupališta Ribarske, koji sponzorira Agrokor.

Park kupalište Ribarska gradio bi se uz Dunav, rezultati natječaja očekuju se u rujnu, a početak radova u 2013. godini, rekao je Hrvoje Hrabak.

"Interes je grada Vukovara da dobije primjenu prostora, naš je interes da radimo i stvaramo projekte, a Agrokora da pokaže kako je društveno svjesna kompanija", rekao je Hrabak.

Dodao je da je Udruženje hrvatskih arhitekata, na inicijativu gradonačelnika Željka Saboa, predložilo provedbu četiriju javnih urbanističkih i arhitektonskih natječaja za vukovarske parkove i trgove, čije će troškove putem sponzorstava ili donacija te rada snositi ta udruga.

Gradonačelnik Željko Sabo pozvao je arhitekte iz svih krajeva Hrvatske koji nemaju posla da dođu raditi i živjeti u Vukovar, u čijoj Gradskoj upravi nedostaje tih stručnjaka.

Po riječima Damira Kuštraka, interes je Agrokora da se Vukovar razvija, a taj je koncern zainteresiran za projekte koji idu u tom smjeru.

Pošto u rujnu završi natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskoga i krajobraznog rješenja za uređenje budućeg Parka kupališta Ribarske, gradske vlasti i Udruženje hrvatskih arhitekata namjeravaju organizirati i izložbu radova koji su sudjelovali u natječaju, rečeno je.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙