FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović o uhićenju G.Hadžića

Autor: hsup
RIJEKA, 20. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik Ivo Josipović rekao je danas komentirajući uhićenje Gorana Hadžića da je, bez obzira na to što sasvim sigurno možemo reći da se s uhićenjem kasni, pravda spora, ali dostižna, te da je dobro da se konačno vlada u Srbiji odlučila za punu suradnju s Haaškim sudom.

"Nadam se da će haaško tužiteljstvo i Haaški sud obaviti svoj posao na najbolji mogući način i da će to biti jedno pravedno suđenje", izjavio je Josipović.

Na novinarski upit kako komentira to što su i Hadžić i Mladić uhićeni u Srbiji, predsjednik Josipović je rekao kako to pokazuje da su se ondje skrivali.

"Znamo da u mnogim zemljama nije uvijek bilo volje za suradnju s Haaškim sudom", rekao je i dodao kako je dobro da se "konačno i vlada u Srbiji odlučila za punu suradnju". "To je dobro i sa stajališta pravde za naše međususjedske odnose, a prije svega za samu Srbiju", istaknuo je.

Na pitanje o bivšem premijeru Ivi Sanaderu, predsjednik Josipović je odgovorio kako - kad je riječ o postupku koji se vodi protiv gospodina Sanadera - može reći da se politika ne smije ni približiti tom predmetu, pa neće ni on.

Predsjednik Josipović danas je u posjetu Rijeci. Pozdravio je sudionike Europskoga sveučilišnog rukometnog prvenstva u Sportskoj dvorani Zametu i posjetio Muzej računala i tehnologije Peek&Poke u središtu Rijeke te prošetao središtem grada i na Korzu se susreo s građanima na kavi.

Poslijepodne će se predsjednik Josipović susreti s građanima na malološinjskoj rivi, a navečer će biti na svečanom otvorenju 36. osorskih glazbenih večeri.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙