FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader u Hrvatskoj

Autor: sobr
ZAGREB, 18. srpnja 2011. (Hina) - Kolona policijskih vozila s bivšim premijerom Ivom Sanaderom stigla je oko 21,35 sati na slovensko-hrvatski granični prijelaz Breganu.

Nakon kratkog zadržavanja na slovenskoj strani granice, gdje je obavljena primopredaja, kolona od šest vozila s rotirajućim svjetlima nije se zadržala na granici, nego je samo prošla pokraj carinika, graničnih policajaca te većeg broja fotoreportera i televizijskih ekipa koje su došle snimiti povratak Sanadera u Hrvatsku, gdje je osumnjičen za umiješanost u više korupcijskih afera.

Sanader je u Hrvatsku izručen istim putem kojim je 9. prosinca prošle godine otputovao prešavši granicu na Bregani u prijepodnevnim satima dok mu Hrvatski sabor još nije ukinuo zastupnički imunitet pa policija, kako su tada objasnili u MUP-u, nije imala nikakve osnove zadržati ga ili uhititi.

Kolona policijskih vozila sa zatamnjenim staklima je nakon prelaska granice produžila prema zagrebačkom zatvoru Remetincu, gdje će Sanaderu večeras biti uručen istražni nalog USKOK-a i odluka o jednomjesečnom istražnom zatvoru. Tu je odluku još prije sedam mjeseci, na prijedlog USKOK-a, donio sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke u slučaju Fimi mediji.

Sanader je od 10. prosinca bio pritvoren u Salzburgu, odakle je danas oko 18 sati automobilom prevezen najprije do slovenske granice, a zatim do Bregane.

Sanader je preko svojih branitelja nekoliko je puta odbacio sve optužbe te najavio "aktivnu obranu".

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙