FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milinović: nisam primao novac iz "crnih fondova"

Autor: sobr
ZAGREB, 15. srpnja 2011. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović odbacio je danas optužbe da je primao novac iz HDZ-ovih "crnih fondova" i ustvrdio da je iz stranke u dva navrata primio donacije od po 35.000 kuna koje je predao župniku za obnovu razrušene crkve u Bilaju.

U tisku je danas objavljen tajni iskaz koji je bivše šefica HDZ-ova računovodstva Branka Pavošević kao svjedokinja dala USKOK-u potkraj prošle godine u istrazi afere Fimi media. Ona je tada izjavila da je ministar Milinović godinu dana, od lipnja 2008., primao od osam do deset tisuća kuna na mjesec iz stranačkog "crnog fonda".

Milinović je to zanijekao, rekavši novinarima pred vladinom zgradom, uoči sastanka čelnika vladajuće koalicije, da je 2008. i 2009. primio donacije od po 35.000 kuna koje je predao župniku u Bilaju. Župnik je, kaže ministar, potpisao primitak donacija te napisao zahvalnicu HDZ-u i vladi jer je vlada 2007. razrušenoj crkvi sv. Jakova u Bilaju darovala 250.000 kuna.

"To je sve. Postoji dokumentacija, sve je crno na bijelo", zaključio je ministar.

USKOK je, inače, danas zatražio policijsku istragu kako bi se otkrilo tko je medijima dao tajni svjedočki iskaz Branke Pavošević protiv koje je pokrenuta istraga zbog umiješanosti u aferu Fimi media te određen jednomjesečni pritvor.

Branka Pavošević bila je šefica HDZ-ova računovodstva od 2003. do 2008., kad je smijenjena zbog nepravilnosti u poslovanju koje je otkrila državna revizija. Nakon njezina jučerašnjeg uhićenja HDZ je izvijestio da ona od sredine 2009. nema nikakva utjecaja na financije stranke.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙