FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražni zatvor za bivšu šeficu HDZ-ova računovodstva

Autor: sobr
ZAGREB, 15. srpnja 2011. (Hina) - Bivša šefica HDZ-ova računovodstva Branka Pavošević idućih će mjesec dana provesti u istražnom zatvoru kako ne bi utjecala na svjedoke koje USKOK treba ispitati u istrazi.

Odluku o jednomjesečnome istražnom zatvoru donijela je, na prijedlog USKOK-a, sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda Erna Dražančić, koja je oko podneva trebala ispitati osumnjičenu. No, ubrzo nakon ulaska u sud bivšoj je šefici HDZ-ova računovodstva i HDZ-ovoj članici Skupštine Zagrebačke županije pozlilo pa je vozilom hitne pomoći prevezena u Kliničku bolnicu Dubravu.

O njezinu zdravstvenom stanju ovisit će kada će biti prevezena u zatvor u Remetincu.

USKOK je protiv Branke Pavošević pokrenuo istragu zbog umiješanosti u aferu Fimi mediju, a tereti je za zloporabu položaja i ovlasti te udruživanje radi počinjenja kaznenog djela. Ona je jučer pred USKOK-ovim istražiteljima iznijela "aktivnu obranu" i negirala krivnju.

Bivša šefica računovodstva vladajuće stranke, koja je s te dužnosti smijenjena kada je revizija otkrila nepravilnosti, osumnjičena je da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, šefom Carine Mladenom Barišićem te nekoliko šefova javnih poduzeća i ministara izvlačila novac iz državnih institucija i tvrtaka preko marketinške agencije Fimi medije po kojoj je afera i dobila ime.

U tisku je danas osvanuo njezin iskaz koji je kao svjedok u slučaju Fimi medije dala prošle godine. USKOK je od policije zatražio istragu kako bi se otkrilo tko je medijima dao njezin "tajni svjedočki iskaz" i tako počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

Po iskazu objavljenom u tisku, Branka Pavošević je kao svjedokinja u studenome prošle godine u USKOK-u ispričala da su po nalogu bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera iz "crnog fonda HDZ-a" novac dobivali Bianca Matković, Darko Milinović, Mladen Lacković, neki članovi Mladeži HDZ-a, ali i stranačke tajnice, portiri i vozač. Govorila je navodno i o isplati fiktivnih putnih naloga.

Saborska zastupnica HDZ-a Bianca Matković i ministar zdravstva Darko Milinović u medijima su nekoliko puta opovrgnuli da su uzimali novac iz stranačkoga "crnog fonda".

Branka Pavošević bila je šefica HDZ-ova računovodstva od 2003. do 2008., kada je smijenjena zbog nepravilnosti u poslovanju koje je otkrila Državna revizija. Nakon njezina jučerašnjeg uhićenja HDZ je izvijestio da ona od sredine 2009. nema nikakvog utjecaja na financije stranke.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙