FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivšoj šefici računovodstva HDZ pozlilo tijekom ispitivanja

Autor: sobr
ZAGREB, 15. srpnja 2011. (Hina) - Bivšoj šefici HDZ-ova računovodstva Branki Pavošević pozlilo je prilikom ispitivanja kod sutkinje istrage zagrebačkog Županijskog suda pa je vozilom hitne pomoći oko 12,30 sati prevezena u bolnicu.

Pavošević je oko podneva dovedena pred sutkinju istrage Ernu Dražančić koja treba odlučiti o zahtjevu USKOK-a da bivšu šeficu HDZ-ova računovodstva zadrži u jednomjesečnom istražnom zatvoru. No, nedugo nakon početka ročišta zatvorenog za javnost osumnjičenoj je pozlilo pa je pozvana hitna pomoć. U pratnji pravosudnih policajaca bivša šeficu HDZ-ova računovodstva i HDZ-ova članica Skupštine Zagrebačke županije odvezena je u bolnicu.

Zastupnica USKOK-a Tamara Laptoš kazala je novinarima ispred suda da se iza 13 sati očekuje odluka sutkinje o istražnom zatvoru.

Branka Pavošević osumnjičena je u aferi Fimi media za zloporabu položaja i ovlasti te udruživanje radi počinjenja kaznenog djela.

Pred USKOK-ovim istražiteljima jučer je, po riječima njezinog branitelja, iznijela "aktivnu obranu" i negirala krivnju.

Bivša šefica računovodstva vladajuće stranke, koja je s te dužnosti smijenjena 2008. kada je revizija otkrila nepravilnosti, osumnjičena je da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, šefom Carine Mladenom Barišićem te nekoliko šefova javnih poduzeća i ministara izvlačila novac iz državnih institucija i tvrtaka preko marketinške agencije Fimi medije po kojoj je afera i dobila ime.

Posljednje uhićenje u aferi Fimi media, u kojoj se za gotovo 100 milijuna kuna nezakonito izvučenih iz državne blagajne tereti 16 osoba, dogodilo se uoči izručenja bivšeg premijera Sanadera, prvoosumnjičenog u tom slučaju.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙