FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: uhićenje Pavošević "USKOK-ov predmet"

Autor: rkor
ZAGREB, 14. srpnja 2011.(Hina) - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potvrdio je danas uhićenje negdašnje šefice HDZ-ova računovodstva Branke Pavošević, no slučaj nije htio komentirati jer je riječ o "USKOK-ovu predmetu".

"Mogu samo potvrditi da je to istina, a komentirati ne smijem jer smo već naučili gradivo da USKOK-ove predmete ne komentiramo", rekao je Karamarko novinarima pred Banskim dvorima uoči sjednice vlade.

Bivša šefica HDZ-ova računovodstva Branka Pavošević uhićena je jutros po nalogu USKOK-a zbog sumnje da je povezana s aferom Fimi media.

Novinare je zanimalo i njegovo mišljenje o tome događa li se "neki, makar i minijaturni raskol u HDZ-u" zbog ocjene potpredsjednika stranke Andrije Hebranga kako je smrt generala Đure Brodarca pokazala da Hrvatska ide u pogrešnu smjeru, nakon čega je potpredsjednik stranke Vladimir Šeks izjavio da je ta ocjena politički štetna te najavio da će o njoj razgovarati stranačka tijela.

"Ja nisam član HDZ-a i ne znam što se sada događa, ali mislim da je u skladu s demokratskim načelima da svatko ima pravo na svoje viđenje pojedine situacije, tako da bih ja to promatrao na taj način", rekao je Karamarko.

Na novinarski upit rekao je i da ne zna ništa o nalazima obdukcije tijela generala Đure Brodarca koji je jučer umro u osječkoj bolnici.

"Ništa ne znam o nalazima obdukcije. Policija privodi po nalogu državnog odvjetnika, mi ne određujemo ni pritvor ni vrstu pritvora", rekao je Karamarko.

(Hina) xrkor yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙