FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB: HDZ-ova vlast odgovorna za smrt Đure Brodarca

Autor: vlar
ZAGREB, 13. srpnja 2011.(Hina) - HDSSB-ov saborski zastupnik Dinko Burić optužio je danas vladajući HDZ da je odgovoran za smrt umirovljenog generala Đure Brodarca, nazvavši ubojstvom s predumišljajem to što su Brodarca kao bolesnog čovjeka državne vlasti odlučile smjestiti u zatvor.

"Smrt hrvatskog generala Đure Brodarca nije ništa drugo nego ubojstvo s predumišljajem, a njegovi ubojice su izdajnici iz vrhova HDZ-ova politike", ustvrdio je Burić u izjavi koju je dao novinarima u Saboru.

Podsjetio je kako je Brodarac bio težak bolesnik te istaknuo kako nije bilo nikakvog razloga da ga se "strpa u ćeliju od nekih šest kvadratnih metara, njih četvoricu zatvorenika, na ovim paklenim vrućinama".

Sve se to, smatra, događa po nalozima iz Bruxellesa i Washingtona, da jedan po jedan hrvatski general završava u zatvoru, a "sada, nažalost, i umiru u kazamatima".

"Strašno je ovo što se događa i postavlja se pitanje tko je sljedeći i što slijedi", rekao je ustvrdivši da "izdajnička HDZ-ova vlast samo obilježava smrti hrvatskih branitelja, pali svijeće, a u isto vrijeme ih nemilosrdno locira, identificira i uhićuje".

Ustvrdivši kako je Đuro Brodarac bio čovjek, koji je 1991. bio spreman poginuti za Hrvatsku, Ivan Drmić je rekao kako Brodarac "sigurno nije očekivao da će dobiti ovakav mučki metak od strane vlastite države".

"Ne zna se tko je gori, ovi koji su na vlasti ili oni što se nadaju doći. Žali Bože, hrvatskih branitelja, koji su dali živote za ovakvu državu", rekao je Drmić.

Zoran Vinković rekao je pak kako ovakva čisto "boljševička doktrina, koju rade drug Šeks i drug Bebić s drugaricom Jadrankom Kosor", podsjeća na vremena rezolucije Informbiroa kada su svi oni koji ne misle isto završavali u zatvorima.

I dok hrvatski branitelji, koji nisu članovi HDZ-a, nemaju za dostojanstven život, kada Hrvatska tone sve dublje i dublje, saborski zastupnici HDSSB-a nemaju pravo reći istinu, rekao je Vinković.

"Istina je ponekad voda duboka, ali do istine se ipak dođe. Moramo reći da je dosta ovakvih svinjarija od strane vladajućih", zaključio je Vinković.

(Hina) xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙