FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brojne mogućnosti za hrvatske tvrtke u Iraku

Autor: dduk
ZAGREB, 13. srpnja 2011. (Hina) - Izaslanstvo iračkog Ministarstva okoliša predvođeno ministrom Sargon Lazar Slew Binzezom posjetilo je danas Hrvatsku gospodarsku komoru te se sastalo s predstavnicima hrvatskih tvrtki s kojima su razgovarali o zaštiti okoliša, alternativnim izvorima energije i razminiranju, a tom je prilikom potpisan sporazum o suradnji u razminiranju, priopćeno je iz HGK-a.

Tijekom sastanaka ocijenjeno je da su mogućnosti za poslovnu suradnju osobito izražene u građevinarstvu, obnovi željezničke mreže, saniranju oštećenih naftovoda i opreme za prijenos energije te prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

Kako je izvijestila iračka strana, najveći gospodarski problemi Iraka poslije rata su opskrba električnom energijom, Iraku nedostaje od 200.000 do 300.000 stambenih jedinica i 5.000 škola, a također im nedostaju i kadrovi iz svih područja gospodarstva.

Svoje su proizvodne programe predstavile tvrtke Helb, Đuro Đaković Elektromont, Ingra, Genera, Brodarski institut, Ecoina, HBOR, Horvat i RIZ profesionalna elektronika.

Robna razmjena između Hrvatske i Iraka lani je iznosila 41,7 milijuna dolara i to je uglavnom bio hrvatski izvoz u Irak u koji se najviše izvoze naftna ulja i ulja od bitumenskih minerala, električni aparati, revolveri i pištolji, električni transformatori, cigare, vučna vozila, slavine, proizvodi od željeza i motorna vozila. Hrvatski uvoz iz Iraka lani je iznosio 236.000 dolara.

(Hina) pp/xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙