FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U mimohodu 5. đakovačkih vezova 4.000 folkloraša

Autor: sela
ĐAKOVO , 3. srpnja 2011. (Hina) - Na središnjoj priredbi 45. Đakovačkih vezova – u svečanom mimohodu, središtem Đakova danas je prodefiliralo oko 4.000 sudionika iz gotovo 60 folklornih skupina iz zemlje i svijeta, oko 50 okićenih svatovskih zaprega i oko 50 jahača.

Dvosatni mimohod folklora, tradicije, običaja i narodnog ruha od Malog do Strossmayerovog parka pratile su tisuće Đakovčana i gostiju, a na platou ispred katedrale i predstavnici svjetovne i crkvene vlasti među kojima i osječko-baranjski nadbiskup i metropolit, predsjednik HBK mons. Marin Srakić, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, domaćin – predsjednik Organizacijskog odbora Đakovački vezovi i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, saborski zastupnici i gradonačelnici iz cijele Hrvatske, među kojima i zagrebački Milan Bandić.

Program 45. Đakovačkih vezova nastavlja se tijekom cijeloga dana folklornim sadržajima na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku gdje će smotra večeras biti i svečano zatvorena. Zatvaranje je u znaku tradicionalnog izbora najljepših narodnih nošnji među djevojkama, snašama i momcima.

(Hina) xsela ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙