FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN osudio napade na veleposlanstva u Siriji

Autor: vmrs
UJEDINJENI NARODI, 12. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u utorak je "najodlučnije" osudilo ovotjedne napade prosvjednika na američko i francusko veleposlanstvo u Damasku.

U izjavi koju je za medije pročitao njemački veleposlanik u UN-u Peter Wittig, ovomjesečni predsjedavajući 15-članoga Vijeća sigurnosti, od sirijskih se vlasti traži da zaštite diplomatsku imovinu i osoblje.

Zapadni dužnosnici kažu da su napade u ponedjeljak izvele snage odane sirijskom predsjedniku Bašadu al Asadu. Prije napada održani su prosvjedi protiv američkog i francuskog veleposlanika jer su posjetili grad Hamu, središte četveromjesečna ustanka protiv Asada.

"Članice Vijeća sigurnosti najsnažnije osuđuju napade protiv veleposlanstava u Damasku", kaže se u izjavi Vijeća sigurnosti. "U tome svjetlu, članice Vijeća sigurnosti pozivaju sirijske vlasti da zaštite diplomatsku imovinu i osoblje".

Samo nekoliko trenutaka pošto je Wittig pročitao izjavu, sirijski veleposlanik u UN-u optužio je SAD i Francusku da iskrivljuju i preuveličavaju činjenice u vezi s tim napadima.

Velelposlanik Bašar Džafari novinarima je rekao da je Sirija štitila veleposlanstva, te da su neki prosvjednici uhićeni i bit će im suđeno.

(Hina) xvm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙