FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD kritizirale Siriju zbog napada na veleposlanstvo

Autor: dmus
WASHINGTON, 11. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Američke Države u ponedjeljak su osudile Siriju zbog odbijanja da zaštiti američko veleposlanstvo u Damasku od "sramotnog" napada vladinih pristaša koji su na taj način, po tvrdnjama SAD, htjeli odvratiti pozornost od političke krize u zemlji.

State Department je priopćio da su napadnuti i zgrada veleposlanstva i rezidencija veleposlanika, ali nitko od osoblja nije bio u stvarnoj opasnosti.

"Smatramo da sirijska vlada nije ispunila svoje obveze u skladu s Bečkom konvencijom o zaštiti diplomatskih institucija. To je apsolutno sramotno", rekla je na konferenciji za novinare glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland.

Dodala je sirijski otpravnik poslova pozvan u State Department kako bi primio i službenu prosvjednu notu te da američki dužnosnici razmatraju dodatne mjere kojima bi mogli poboljšati sigurnopsne uvjete u kompleksu veleposlanstva u Damasku.

Prosvjednici odani sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu u napali su američko i francusko veleposlanstvo u Damasku u ponedjeljak, tri dana nakon što su veleposlanici tih zemalja otišli u grad hamu, središte sirijske pobune protiv režima, kako bi pružili potporu prosvjednicima za demokraciju.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙