FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA5757 "Bebić: predsjednik Republike ..."

Autor: gvla
ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA5757 objavljenu pod naslovom "Bebić: predsjednik Republike mora biti neutralan" isprave peti odlomak u kojem treba stajati "... od stvarnog ponašanja...".

Ispravak vijesti HNA5757

Bebić: predsjednik Republike mora biti neutralan

ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA5757 objavljenu pod naslovom "Bebić: predsjednik Republike mora biti neutralan" isprave peti odlomak u kojem treba stajati "... od stvarnog ponašanja...".

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti:

ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) -Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić odbio je danas komentirati jučerašnju izjavu glasnogovornika HDZ-ovog zastupničkog kluba Frane Matušića o tome da je predsjednik Ivo Josipović stvarni vođa oporbe u Hrvatskoj, ustvrdivši samo da bi predsjednik Republike trebao biti neutralan.

Matušić je jučer ustvrdio da druženje predsjednika Josipovića s dubrovačkim SDP-ovcima sugerira da je Josipović, a ne čelnik SDP-a Zoran Milanović, stvarni lider oporbe.

"Nemojte me pitati slažem li se s nekim ili ne. Ja imam svoje mišljenje a to je da bi trebalo doista jako dobro paziti i gledati koliko se u političkom životu nešto indirektno ili izravno usmjerava ili ne usmjerava", kazao je Bebić. On je naglasio kako je uvijek bio legalista, "za ustav, za ustavnu poziciju".

Upitan da komentira drži li se i Josipović toga, ustraje li na tome da bude neutralan, Bebić je kazao kako je sasvim legitimno da netko tko je politički angažiran i pripada nekoj stranci zastupa politiku i interese te stranke. No, naglasio je, predsjednik Republike ne može pripadati niti jednoj stranci jer ga biraju svi građani. "Predsjednik bi trebao biti iznad i ja ga u tome podupirem ako se tako bude i dalje ponašao", kazao je Bebić.

Upozorio je ipak kako treba razlikovati formalno ponašanje od stvarnog ponašanja, napomenuvši da je Josipović relativno kratko na toj funkciji te da će se tek u izbornim aktivnostima koje slijede moći vidjeti koliko tko čemu naginje.

Bebić je nadalje potvrdio da je i on dobio poziv za saslušanje odvjetnika Damira Polančeca Ante Nobila. "Ja ću se kao građanin odazvati na poziv suda bilo kao mogući svjedok optužbe, ali i svjedok obrane. Ako me sud bude u sudskom postupku tražio i pozivao kao svjedoka za nešto što znam, rado ću se odazvati", kazao je. Dodao je kako će sve čega se sjeća "reći tamo gdje je za to mjesto".

Mediji su objavili da je Nobilo u petak uputio poziv premijerki Jadranki Kosor, nekim članovima Vlade i Predsjedništva HDZ-a u vezi predaje upravljačkih prava nad Inom mađarskom MOL-u. Nobilo je zatražio da 18., 19. i 20. srpnja dođu u njegov odvjetnički ured kako bi ih ispitao imaju li saznanja o okolnostima tog slučaja.

Uredništvo Hine

(Hina) xgvla yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙