FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić: Sabor idući tjedan cjelodnevno od utorka do petka

Autor: trub
ZAGREB, 8. srpnja 2011.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić najavio je danas da će Sabor, zbog opsežnog dnevnog reda, idući tjedan zasjedati od utorka do petka, s početkom u 9 sati i bez uobičajenih dnevnih pauza.

Bebić je zastupnike izvijestio da će danas dopuniti ionako obiman dnevni red s deset novih točaka, te da će Sabor, "da ne bi bili u iskušenju da se saziva izvanredna sjednica", idući tjedan cjelodnevno zasjedati od utorka do petka.

Zastupnici su u kratkoj raspravi podržali prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika i sedam članova Upravnog vijeća ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata.

Vlada za predsjednika Upravnog vijeća predlaže HDZ-ovog zastupnika Andriju Hebranga, a za članove Stjepana Adanića, kojega je sama predložila, Matu Bilonjića ispred Odbora za ratne veterane, Zdravka Dizdara na prijedlog Hrvatskog instituta za povijest, Branka Kincla kojega predlaže HAZU, biskupa gospićko-senjskog Milu Bogovića na prijedlog HBK, Snježanu Ivanović ispred Hrvatskog državnog arhiva, te Dubravku Horvat na prijedlog Hrvatskog Crvenog križa.

Kratko je raspravljen prijedlog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da se za vršitelja dužnosti predsjednika Vijeća za građanski nadzor obavještajnih službi imenuje Milu Ćulumovića.

Za vršitelje dužnosti članova Vijeća predloženi su Krunoslav Antoliš, Zoran Grgić, Dražen Harasin, Nikola Mijatović, Sanja Sarnavka i Nenad Vukman.

U Saboru je u tijeku stanka nakon koje će zastupnici glasovati o ranije raspravljenim točkama, među kojima i, kako se očekuje, prijedlogu Ustavnog zakona o promjenama Ustava, po kojima bi se prava hrvatskih branitelja uredila ustavnim zakonom.

(Hina) xtr/xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙